Binnenkort start er een nieuwe markt in Kerkrade: op het Olmenplein in Chevremont! Vanaf 22 februari aanstaande zal wekelijks op donderdag van 11.00 tot 16.00 uur een buurtgerichte, kleinschalige standplaatsenmarkt worden gehouden.

Het idee van een wekelijkse markt in Chevremont is ontstaan door gesprekken die het gemeentebestuur regelmatig voert met inwoners van de stad. Tijdens deze gesprekken onder het thema ‘leefbaarheid’ is meerdere keren het voorzieningenniveau in de buurt Chevremont als aandachtspunt benoemd.
Op basis van deze informatie en de wensen van de inwoners, heeft het college besloten om voor een proefperiode van een jaar te starten met een nieuwe markt op het Olmenplein.

Wethouder Jo Schlangen (Weekmarkten): “Naast de markten in het centrum en Eygelshoven zal deze nieuwe markt in Chevremont hopelijk een echte aanvulling zijn!”

Foodsector. Op de markt komen maximaal zes standplaatsen die voornamelijk gericht zullen zijn op de foodsector (aardappelen, groente en fruit, brood en gebak, poelier, vis en zuivel). Voor vis en zuivel zijn inmiddels ondernemers bereid gevonden deel te nemen. In de branches aardappelen, groente en fruit, brood en gebak en poelier is nog ruimte. Mocht u interesse hebben in deelname aan de markt in Chevremont, dan kunt u zich melden bij de gemeente Kerkrade via het algemeen nummer 14 045 of e-mail gemeentehuis@kerkrade.nl

De markt is dus qua bezetting nog niet volledig ingevuld, maar het gemeentebestuur heeft er vertrouwen in dat dit op korte termijn alsnog zal gebeuren.

Archieffoto’sRParkstadactueel/Tom de Cock

Geef een reactie