Om half 4 ‘s nachts begon de reis voor HFC op vrijdag 16 februari. Vanuit Heerlen vertrok de bboy crew naar Brussel om een vroege vlucht naar Kopenhagen te halen. Met vermoeide crewleden heeft de crew een reis van zeker 5 uur gemaakt om mee te delen aan de Floor Wars battle in Denemarken. Floor Wars is een dansevenement volledig gefocust op een 3 tegen 3 wedstrijd. De battle werkt met een “Great 8”-concept, waarbij 8 qualifiers wereldwijd worden georganiseerd om te strijden voor in plek in de Top 8 van de Floor Wars battle in Kopenhagen. Na een uitnodiging in Brussel hadden de jongens al bijna een plek veroverd, maar hebben in de halve finale helaas verloren tegen Style Invaders uit België. Desondanks namen de jongens geen genoegen en hebben ze hun spaargeld bij elkaar gelegd om hun reis te betalen naar Denemarken.

 

11 jongeren van Dancestudio HFC te Heerlen trainen wekelijks gemiddeld 9 tot 15 uur in de week om het professionaliseren van hun danscarrière werkelijkheid te maken. Voor sommigen wordt het langzaam mogelijk om van hun passie voor dans een full time onderneming te bouwen, maar de meeste van deze jongeren zitten nog op een studie, werken daarnaast aan een bijbaan en komen hun verantwoordelijkheid in de dansstudio wekelijks na. Om op jonge leeftijd alles aan de kant te schuiven om meerdere reizen te financieren vergt veel discipline en motivatie. Voor deze jongeren is het een dagelijkse uitdaging om hun droom te verwezenlijken.

Naast de 3 crews die gestreden hebben in de 3 tegen 3 wedstrijd voor volwassenen heeft Mathieu Muijtjens zich ook staande gehouden in de Kids Battle. Na 5 keiharde rondes heeft hij zichzelf op 13 jarige leeftijd tot de halve finale weten te krijgen tegen meerdere jongeren uit verschillende landen. Mathieu heeft ook voor zaterdag 24 februari een uitnodiging gekregen voor Lille Battle Pro in Frankrijk, waar hij wederom tegen meerdere internationale dansers moet strijden voor een waardevolle titel. Ook de crew van HFC zal aanwezig aanstaande zaterdag aanwezig zijn in Lille. Mathieu is de jongste danser uit de omgeving van Heerlen die al grote stappen maakt aan zijn internationale bekendheid, nadat hij meerdere titels heeft behaald in Nederlands is hij klaar voor zijn volgende wedstrijden verspreidt over de hele wereld.

Foto’s HFC

Geef een reactie