RODA JC VERLIEST KORT GEDING OMTRENT VAR BESLUIT

Roda JC Kerkrade, vertegenwoordigd door Algemeen Directeur Wim Collard en advocate Suzanne Habets, heeft hedenochtend middels een kort geding in de rechtbank van Utrecht getracht om de genomen beslissing van de Video Assistant Referee (VAR) tijdens het TOTO KNVB Bekerduel tussen Willem II – Roda JC terug te draaien.
Afgekeurd doelpunt Donis Avdijaj
In de 83e minuut van het duel leek Roda JC op een 2-3 voorsprong te komen door een doelpunt van Donis Avdijaj. Na enige commotie langs de zijlijn besloot de scheidsrechter op advies van de Video Assistant Referee het doelpunt af te keuren wegens een handsbal van Roda JC speler Mikhail Rosheuvel. De Kerkraadse club is van mening dat de handsbal geen reden had mogen zijn om het doelpunt af te keuren, aangezien Willem II verdediger Heerkens tot tweemaal toe de mogelijkheid heeft gehad om de bal in de ploeg te houden. Volgens het protocol van de VAR ontstaat er een nieuwe spelsituatie op het moment dat Willem II de bal in haar bezit heeft en mag de Video Assistant Referee niet verder terugkijken dan het moment waarop Willem II het balbezit verliest. De handsbal van Mikhail Rosheuvel had dus geen aanleiding mogen zijn om het doelpunt van Avdijaj af te keuren.

Update 16.00 uur | Uitspraak
De voorzieningenrechter heeft de vordering om de laatste acht minuten van het duel Willem II – Roda JC over te spelen, danwel het verzoek om financiële compensatie, afgewezen. ‘De scheidsrechter bepaalde dat de handsbal van Rosheuvel en het doelpunt van Avdijaj in dezelfde aanvalssituatie plaatsvonden. Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is’.