Duitse kampioenschappen Jeu de Boules in Heerlen-Noord  

 

   Ruim 250 deelnemers uit 10 Duitse deelstaten present bij Club de Pétanque Heerlen

 

 

Onder de aansprekende noemer Deutsche Länderpokal Jeu de Boules is Club de Pétanque Heerlen, gevestigd in haar Boulodrôme aan de Varenbeukerweg 44 in Heerlen-Noord, voor de tweede maal op rij gastheer zijn van de meer als belangrijke Duitse kampioenschappen Jeu de Boules. Hiertoe zullen op      vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 maart a.s. maar liefst 250 Jeu de Boules spelers/speelsters en jeugdigen de strijd aangaan om het fel begeerde Duitse deelstaat kampioenschap binnen te halen.

De teams komen uit 10 deelstaten van Duitsland te weten: Nordrhein-Westfalen,Baden Würtemberg,  Bayerischer Petanque Verband, Landes Verband Berlin, Hessischer Petanque Verband,  De Niedersächsischen Petanque Verband, Petanque Verband Nord,  Petanque Verband Rheinland-Pfalz,  Saarländischer Boule-Verband en Petanqueverband Ost..Ieder team bestaat uit: 2 senioren-,1 dames-,1 beloften- en 1 jeugd team. Opvallend is hierbij het groot aantal jeugdige spelers/speelsters.

Terechte vraag is natuurlijk waarom deze Duitse deelstaat kampioenschappen in Heerlen/Noord/ Stadsdeel Heerlerheide worden gehouden? Welnu, we vernamen van de zijde van de Heerlense vereniging, dat de Duitse organisatoren voor de Boulodrôme aan de Varenbeukerweg hebben gekozen omdat deze hal een van de heel weinigen hallen zijn, dus ook niet in Duitsland, welke groot genoeg is en dientengevolge voldoet om 25 partijen tegelijk te laten spelen. Een ronde is immers 25 partijen. Vandaar dus dat ook de Duitse kampioenschappen hier gehouden kunnen worden. Naast de aangegeven 250 deelnemers worden ook veel bezoekers, begeleiders en coaches in Heerlen-Noord verwacht. De meesten van hen overnachten in hotels in en rondom Heerlen.

Om dit geweldige sportieve evenement zo goed mogelijk en eigenlijk ook vlekkeloos te laten verlopen is het logisch en vanzelfsprekend dat, voorafgaande aan de drie speeldagen, de nodige voorbereidingen getroffen worden. Vele vrijwilligers, allemaal leden van de Heerlense Club de Pétanque, staan voor, tijdens en ook na het evenement klaar om alles in goede banen te leiden. Zij zorgen er allemaal voor dat het de Duitse gasten aan niets ontbreekt. Van een drankje tot broodje hamburger en van een stuk vlaai tot een gebarbecuede kotelet. De organisatie is er klaar voor.

Vrijdagmiddag 2 maart komen diverse verenigingen al de banen verkennen en op zaterdag 3 maart gaan om 09.00 uur de wedstrijden over 6 rondes van start. De overige 3 rondes worden gespeeld op zondag 4 maart met als begintijd eveneens 09.00 uur. Overigens spelen alle teams tegen elkaar en wordt op die wijze beslist wie het beste jeugd-, belofte-, dames- of senioren team heeft en welke vereniging in totaal de beste zijn. Uiteraard worden de kampioenen op passende wijze gehuldigd.
Foto®Callie Steijaert

 

Geef een reactie