PlusPunt Ouderenzorg opent haar deuren in het wijkzorgcentrum Hoog Anstel


Wethouder Leo Jongen met de partners van het PlusPunt Ouderenzorg en de eerste bezoekster.
Vanaf 1 maart 2018 start een nieuwe voorziening in het wijkzorgcentrum Hoog Anstel: PlusPunt Ouderenzorg. Het PlusPunt Ouderenzorg is bedoeld voor een snelle diagnose en advies op maat voor oudere patiënten in de regio Oostelijk Zuid Limburg, persoonlijk en dichtbij!

Huisartsen kunnen wanneer nodig oudere patiënten verwijzen naar het PlusPunt Ouderenzorg, wanneer er sprake is van complexe problematiek waarbij ondersteuning en advies nodig is, zonder mensen meteen naar het ziekenhuis te hoeven sturen. Een analyse op het PlusPunt door een specialist ouderengeneeskunde of geriater, ondersteund door een gespecialiseerde verpleegkundige kan voorkomen dat een oudere patiënt instabiel wordt en in het ziekenhuis terecht komt. Wethouder Leo Jongen (Ouderenbeleid): “Het PlusPunt Ouderenzorg draagt daarmee bij aan de verbetering van de kwaliteit van zorg voor de ouderen in de regio en aan het beheersen van de zorgkosten.”

Huisartsen uit de gehele regio kunnen verwijzen naar de specialisten in het PlusPunt Ouderenzorg.

Meer informatie

Iedere donderdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur zal er spreekuur zijn in het PlusPunt Ouderenzorg. Locatie: Hoog Anstel 1, Kerkrade. Om het PlusPunt te bezoeken is een verwijzing nodig van de huisarts.

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie