Introductie beweegrugzak tijdens ‘Week voor de gezonde jeugd’

 

 

Op de foto: Een beweeg/dansles tijdens de afsluiting van de eerste Heerlense Peuter4daagse 2017 door danseres, actrice en presentatrice (Telekids) Ingrid Jansen, één van de ambassadeurs van JOGG Nederland.

 

 

 

 

 

Peuteropvang Heerlen (POVH) en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Heerlen werken al verschillende jaren intensief samen. Beiden hebben beweging en gezonde voeding hoog in het vaandel staan. Tijdens ‘de Week voor de gezonde jeugd’, van 5 tot en met 10 maart, is er een week lang extra aandacht voor een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Want kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl worden fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?

 De ‘Week voor de gezonde jeugd’ start bij Peuteropvang Heerlen en JOGG Heerlen op maandag 5 maart om 13.30 uur in peuteropvang Puk, De Gasperistraat 10 in Heerlen. Na een beweegles door juf Adriana zal wethouder Jordy Clemens de eerste beweegrugzak aanbieden aan de leidsters van de locatie. In de rugzak zitten spelletjes die ouders thuis samen met hun peuter kunnen doen.  Ook bevat de tas handige spulletje zoals een handdoek, een bal, viltjes en een krant die gebruikt kunnen worden bij de spelletjes. Ouders en peuter mogen de tas een weeklang gebruiken. Na zeven dagen gaat de beweegtas met een andere peuter mee naar huis.  Ouders worden door middel van de bijgesloten spelletjes en informatie aangemoedigd om die week (en hopelijk langer en vaker) samen met hun kind extra te bewegen.

 De feestelijke middag wordt afgesloten met een beweeg/dansles door danseres, actrice en presentatrice (Telekids) Ingrid Jansen, één van de ambassadeurs van JOGG Nederland. Al eerder kreeg zij ouders en peuters van POVH aan het springen en dansen tijdens de afsluiting van de eerste Heerlense Peuter4daagse 2017.

Voor meer informatie of aanmelden voor de middag kunt u mailen met Ingrid van den Bunder, bestuurder-manager Peuteropvang Heerlen via i.vandenbunder@povh.nl.

 

Geef een reactie