Kaartverkoop uniek galaconcert Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee in Abdij Rolduc gestart

Paleis het Loo, Appeldoorn. 7 juli 2016 Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee


De kaartverkoop voor het concert dat Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee op vrijdag 13 april geeft in Abdij Rolduc is van start gegaan.

Het concert vindt plaats aan de vooravond en in het kader van de Euregionale Zwaailichtendag (op zaterdag 14 april in het centrum van Kerkrade). In de sfeervolle Aula Major van Abdij Rolduc is plaats voor ruim 350 belangstellenden. Het concert begint om 20.00 uur en kaartjes kosten €15,- (inclusief 1 pauzedrankje).

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht en treedt op bij militaire plechtigheden, Defensie en staatsaangelegenheden. Daarnaast verzorgt dit trompetterkorps concerten en laat het shows zien bij taptoes in binnen- en buitenland. Het Trompetterkorps is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere ‘marechaussees’ maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Het thema van het concert in Abdij Rolduc is ‘grenzeloos verbinden’. Het past daarmee binnen het grensoverschrijdende karakter van de Euregionale Zwaailichtendag. Het Trompetterkorps Koninklijke Marechausse zet op 13 april een afwisselend programma neer, waarbij de bezoeker kan genieten van diverse solisten uit het korps.

Het Trompetterkorps staat onder leiding van chef dirigent Peter Kleine Schaars. Commandant is kapitein Hans Kleemans.

Kaarten voor het concert zijn via de volgende link te bestellen: https://shop.tickli.nl/event/Trompetterkorps

 

Geef een reactie