Passieconcert Alden Biesen : Requiem (W.A. Mozart)

 

Zondag 25 maart 2018 om 15:00 (Palmzondag)
Vrijdag 30 maart 2018 om 20:00 (Goede Vrijdag)

 

Als cantor van de Thomaskirche in Leipzig componeerde Johann Sebastian Bach wekelijks een cantate voor de zondagse eredienst. Op Goede Vrijdag 11 april 1727 weerklonk tijdens de vesperdienst in de Thomaskirche voor het eerst de Matthäus-Passion. De componist gaf met deze partiture de muziekgeschiedenis een nooit geziene wending.  Want meer nog dan in zijn Johannes-Passion gaf Bach met de Matthäus- Passion niet alleen stem aan een verhaal van goddelijke waarheid, maar vooral ook aan een diep gevoel van menselijk leed.

De ‘bachificatie’ van het muziekleven rondom de feestdagen is overal voelbaar. De ‘Matthäus-Passion van Bach is de favoriete compositie in de passietijd. In de euregio draagt de Bach Academie sinds zes jaar met ongeëvenaarde passie Bach’s passies uit. Koor en ensemble worden geroemd om hun dynamische klank. Een verdienste ook van de  bevlogen artistiek directeur en dirigent  Luc Ponet.

Er is ook bijna geen andere plek in de Euregio waar de ongeëvenaarde Bach-passie zo tot haar recht komt als in de gewijde en sfeervolle akoestiek van kerk van kasteel Alden Biesen in Bilzen. Klankintensiteit, de verfijning en het spelplezier van musici en solisten zijn altijd opnieuw een streling voor de zintuigen. Palmzondag en Goede Vrijdag zullen het opnieuw onder bewijs stellen.

 

Programma:
•    Insanae et vanae curae, Hob.XXI:1/13c – J. Haydn
•    Divertimento voor 3 Bassethoorns – W. A. Mozart
•    Requiem in D, K.626 – W. A. Mozart

 

Uitvoerders:
•    Martine Reyners, sopraan
•    Lien Haegeman (30/03) en Marianne Vliegen (25/03), alt/mezzo-sopraan
•    Pierre Derhet, tenor
•    Joris Grouwels, bas-bariton

  • Koor en orkest van de Bach Academie Alden Biesen o.l.v. Luc Ponet

Tickets: €35 (reservatie of kassa)

E: inschrijvingen.organum@alden-biesen.be

T: +32(0)89 21 93 90

Geef een reactie