Op het programma in 4B staat deze week de ontmoeting tussen KVC Oranje en WDZ. Als de weergoden het toelaten, treffen de mannen van trainer Paul van Putten (KVC Oranje) en Rene Küpper (WDZ) elkaar zondagmiddag aan de Voorterstraat in Bleijerheide. Zoals bekend ‘ruilden’ de beide oefenmeesters in de zomer van club. Paul van Putten trok van Bocholtzerheide naar Bleijerheide, Rene Kupper ging de omgekeerde weg.

Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie tussen beide teams in Bocholtz in een gelijkspel. Met dat resultaat was WDZ het meest content. Destijds liet KVC Oranje na om in de eerste helft afstand te nemen. Daarvoor kreeg de ploeg de rekening gepresenteerd, in de vorm van de 1-1 gelijkmaker van de voet van Jeroen Hunen, die een pingen verzilverde.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en op de ranglijst van 4B worden verschillen zichtbaar. Vier ploegen hebben afstand genomen van de rest van de team in de klasse. Eerste achtervolger, op plek vijf, is nu WDZ, op 11 punten van KVC Oranje. Daar moet dan wel onmiddellijk bij worden aangetekend dat de ploeg van Rene Küpeper nog drie wedstrijden in te halen heeft ten opzichte van nummer vier KVC Oranje. Voor WDZ is het dus zaak om zich door een overwinning op KVC Oranje weer nadrukkelijker in de strijd om de bovenste vier plaatsen te mengen.

KVC Oranje wil natuurlijk graag, de afstand tot WDZ vergroten, daarmee bovenin blijven en straks een prijs, in welke vorm da ook, meepakken. De titel lijkt na het verlies tegen Wijnandia uit zicht, maar in voetbal weet je het nooit. Wie immers had verwacht dat Voerendaal, de virtuele nummer twee op de ranglijst, afgelopen zondag tegen laagvlieger RKTSV niet verder zou komen dat 0-0? Niemand toch?

Het is de onvoorspelbaarheid die voetbal mede zo boeiend maakt. Gezien het eerdere resultaat in Bocholtz, de stand op de ranglijst en het feit dat de beide trainers gezien hun verleden de tegenstander van haver tot gort kennen, lijkt weer een spannende pot in het verschiet te liggen. Het duel aan de Voorterstraat begint, zoals gewoonlijk, om 14.30. KVC Oranje en WDZ heten u graag welkom.

Foto®Parkstadactueel/Lucho carreno

Geef een reactie