Ook Uur van de Buurt Heerlerheide gaat paasstukje maken Demonstratie door Patricia Snel van bloemisterij Fantasy Flowers

 

 

 

 

Nu carnaval 2017/2018 al weer een drietal weken tot het verleden behoort, zullen de carnavalisten, behalve evt. viering van Halfvasten komende zaterdag 10 en zondag 11 maart, weer tot 11 november (traditioneel omschreven als de “elfde van de elfde”) geduld moeten hebben om weer de Alaaf yell te kunnen uitbrengen. Maar tot genoemde datum niet “getreurd” dat er geen festiviteiten zullen plaats vinden. Integendeel zelfs, want het feest van Pasen zit er binnenkort ook aan te komen en wel op zondag 1 april a.s.(dus beslist geen traditionele aprilmop).

Buiten de Christelijke betekenis van Pasen is ongetwijfeld symbolisch voor het paasfeest de verbondenheid met de paashaas en het gekleurde paasei. Ook de gele narcissenbloem neemt een bijzondere plaats in. Dientengevolge ontbreken al jaren genoemde bloemen, (van Nederlandse oorsprong) als paasdecoratie, niet op het St. Pietersplein in Rome waar door de Paus op 1e paasdag de zegen Urbi et Orbi wordt gegeven.

Pasen staat ook centraal tijdens de komende maandelijkse editie van Uur van de Buurt Heerlerheide, komende dinsdag 6 maart vanaf 10.30 uur, onder auspiciën van Schunck bibliotheek vestiging Heerlerheide. Overigens nadert met rasse schreden deze succesvolle bijeenkomst haar 1 jarig bestaan in april a.s. Als een rode draad loopt het ei en het maken van een paasstukje door deze maart uitvoering. Als buurtgast stelt de organisatie deze keer voor mevrouw Patricia Snel van Bloemisterij Fantasy Flowers gevestigd in Winkelcentrum Heksenberg  Patricia zal een demonstratie geven hoe je zelf leuke en gezellige paasbloemstukjes kan maken. Uiteraard is iedereen welkom om naar de demonstratie te komen luisteren en kijken. Bij voldoende belangstelling kan men zich inschrijven voor een aparte workshop.

Wie zeker niet zal ontbreken (vermits geen onverwachte dienstomstandigheden optreden) is natuurlijk ook wijkagent Jos Michiels. Ook worden er weer diverse wijknieuwtjes gedeeld en zal er natuurlijk een Held van de Buurt worden uitgeroepen? Dus zeker een aanrader om deze bijeenkomst bij te wonen en……de koffie staat klaar en het is er altijd gezellig.

 

Overigens werden voor carnaval, in de editie van dinsdag 6 februari jl. als helden uitgeroepen:  Amy Degener en Maurice Bruntink. Zij zijn de kartrekkers van o.a. Stichting Friends4Kids, een netwerkclub die het verschil wil maken in de maatschappij. Hun missie: het bestrijden van de sociale armoede in Parkstad en omgeving. De heer Couvee, oud wijkagent van Heerlerheide, gaf zijn kleinzoon Ravi op als Held van de Buurt. Kortom iedereen had genoten van de carnavalsgehaktballen van Brasserie Leef. Het recept is af te halen in de bibliotheek. Wil je nog iemand opgeven als held, neem dan ook even contact op met de bibliotheek via mail: coby.tax@schunck.nl

 

Foto’s Callie Steijaert

 

 

Geef een reactie