De VVD in Kerkrade pleit in haar verkiezingsflyer voor afschaffing van het kwijtscheldingsbeleid.

 

 

 

In de flyer wordt uitleg gegeven over de toepassing binnen Kerkrade van deze kwijtscheldingregeling. Iedereen die 100% van de bijstandsnorm ontvangt wordt kwijtschelding verleent voor onroerende zaakbelasting , afvalstoffenheffing en rioolheffing en hiermee is een bedrag van 1,1 miljoen euro gemoeid. Vervolgens wordt aan de kiezers voorgehouden dat dit bedrag nu wordt neergelegd bij de overige burgers van Kerkrade. Tevens wordt nog gesuggereerd dat mensen in de bijstand wel gebruik maken van alle faciliteiten maar niet gestimuleerd worden om op een duurzame wijze afval gescheiden aan te bieden.  GroenLinks is het volstrekt oneens met deze redenering. Frans Driessen, lijsttrekker van GroenLinks, vindt de toonzetting in deze flyer ronduit walgelijk en dit soort voorstellen valt naar zijn mening in de categorie ‘populistisch’.

Frans Driessen vervolgt: “Wat de VVD wil is het tegenovergestelde van wat GroenLinks wil betekenen voor onze samenleving. Kortom, wat de VVD wil is totaal gevoelloos en duwt zodoende een grote groep medeburgers nog dieper in de put. En dat noemt men eerlijk. Het overgrote deel van deze mensen kiest niet voor armoede. GroenLinks wil dat iedereen in Kerkrade menswaardig kan leven en mag vertrouwen op onze solidariteit. Eerlijk delen van onze welvaart! Het kwijtscheldingsbeleid is een in beton gegoten hoeksteen van het armoedebeleid.

GroenLinks wil dat de gemeente zich vooral inspant uitkeringsgerechtigden, veelal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidshandicap, aan liefst een betaalde baan te helpen. En als dit al niet mogelijk is, op vrijwillige basis een bijdrage te laten leveren aan onze samenleving. Het verdient aanbeveling in overleg te treden met grotere werkgevers, bijvoorbeeld in de zorg. Hier werken honderden onbetaalde ‘vrijwilligers’, ook vanuit voornoemde doelgroep, die meehelpen vooral ouderen en gehandicapten een aangenamer bestaan te bieden. Bespreek de mogelijkheden van (bij)scholing) en een passende vergoeding voor dit werk.”

Geef een reactie