Parkstad krijgt uitleenstation elektrische deelfietsen Velocity


Op de foto Wethouder Jo Bok (links) en Peter Bertholet van de Regio Parkstad 


Limburg testen één van de elektrische fietsen.
Kerkrade krijgt in Parkstad de primeur met het eerste uitleenpunt van het elektrische deelfietsenproject Velocity Aachen. Op 8 maart is het uitleenpunt in het centrum op de parking aan de Dr Kreijenstraat in gebruik genomen door wethouder Jo Bok.

Velocity Aachen is een netwerk van uitleenpunten voor elektrische deelfietsen. Inwoners en bezoekers van de Euregio kunnen de fietsen na eenmalige registratie gebruiken, via een app of met gebruik van een chipkaart.

Duurzame mobiliteit. “Met deze eerste verbinding naar Parkstad bouwen we aan een sterk netwerk voor duurzame mobiliteit in de Euregio Maas-Rhein”, vertelt Nico Aarts, portefeuillehouder mobiliteit van de Stadsregio Parkstad Limburg. “We hadden al de trein en de bus, nu hebben we ook een prima operationeel systeem om de Euregio met de elektrische fiets te ontdekken.”

Geschikt voor iedereen. “Ik ben heel blij met de keuze voor Kerkrade als eerste uitleenpunt”, vindt Jo Bok, wethouder Verkeer en Vervoer in Kerkrade. “Deze deelfietsen zijn ideaal voor inwoners, forensen, studenten en toeristen. Je kunt ze eenmalig betalen, of via een abonnement. Zo kan iedereen op zijn eigen manier de grens over om te studeren, te werken of te winkelen in de Euregio.”

Volgende stap. “Ook in Aken zijn we blij dat Parkstad Limburg voor Velocity heeft gekozen”, vertelt Werner Wingenfeld, Beigeordnete van de Stadt Aachen. “Zo kunnen onze inwoners met de elektrische fiets al het moois ontdekken wat Parkstad te bieden heeft. Zij zijn al wat langer bekend met de deelfietsen, die op 15 uitleenpunten verspreid over de stad staan. Ze gebruiken hiervoor een speciale chipkaart, die ook geldig is in het OV in de grensregio en ook in de deelauto’s van de stad.”

Grensoverschrijdend vervoer. Het uitleenstation van het deelfietsenproject in Kerkrade wordt gefinancierd door de Stadsregio Parkstad Limburg, met cofinanciering van het EMR Connect programma voor grensoverschrijdende mobiliteit. Hiervoor werken in de hele Euregio Maas-Rijn veertien vervoersautoriteiten, beleidsinstanties en universiteiten nauw met elkaar samen aan het bedenken en introduceren van oplossingen voor vervoer, tickets en klantenservice.

Het project emr connect wordt in het kader van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn uitgevoerd en met 2,3 miljoen euro door de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling ondersteund.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie