Adres: CBS-Weg 2, 6412 EZ Heerlen
Aanvangstijd: 19.00u
Kosten: € 7,50 p.p.
Aanmelden: bezoekers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl
Parkeren: op het terrein van Carbon6 Heerlen (navigeren op CBS-weg), in het museum krijgen bezoekers een uitrijkaartje

 

Op 30 maart toont het Nederlands Mijnmuseum de korte dramafilm Barbara van regisseur Mark Handels. Deelnemers dienen zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.nl (€ 7,50 p.p.).

Vanaf 19.00u worden de bezoekers ontvangen met een kopje koffie en een stukje vlaai. Vervolgens geeft een oud-mijnwerker een korte inleiding over de mijnbouwgeschiedenis. Regisseur Mark Handels zal aanwezig zijn om te vertellen over ‘the making of Barbara’ en vragen uit het publiek te beantwoorden. Merlijn Huntjens (stadsdichter van Heerlen) geeft voordracht en de avond wordt afgesloten met een borrel.

Informatie over de film
De film Barbara is geregisseerd door Mark Handels en geproduceerd door Joris Hoefakker. Op 22 december 2017 ging de film in Royal Theater in Heerlen in première. De korte dramafilm speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw en laat de angsten van de mijnwerkersvrouwen zien om hun mannen diep onder de grond en over de kameraadschap van de koempels in de mijnen. Het prille huwelijk van de jonge mijnwerker Sjef en zijn zwangere vrouw Maria staan centraal. De patroonheilige van ondergrondse mijnwerkers, Barbara, heeft de hoofdrol.

Foto Mijnmuseum

Geef een reactie