EEN GESLAAGDE WEEK VOOR ASSISTENT PEDRO RICKSEN

Het was een spannende week voor assistent-coach Pedro Ricksen. De broer van Fernando Ricksen loopt dit jaar stage onder hoofdtrainer Jan Lauers om zijn UEFA A Diploma te behalen. Afgelopen zondag mocht hij de wedstrijd tegen Wittenhorst leiden en dinsdagavond reisde de KNVB af om zijn training te beoordelen. Voor beide onderdelen slaagde hij met een ruime voldoende!

“Gezonde spanning” voelde hij voor de wedstrijd zondag, maar daar was in het kleedlokaal en op het veld niets van te zien. De wedstrijdbespreking liep vloeiend en hij pepte de jongens op om voor elkaar te werken tegen een ploeg die slechts twee keer eerder had verloren. Nota bene thuis tegen Susteren toen de groen-witten met 0-3 van het veld liepen. De spelers toonden vanaf minuut 1 een grote wilskracht. Niet alleen voor Pedro, maar ook om zelf weer eens te winnen. De eerste 4 wedstrijden van 2018 leverde tot op heden slechts 5 punten op.

Het was een ingooi van Maik Storken die door (nota bene) Bart Dings over de keeper werd gekopt. Na 12 minuten stond dan ook terecht de 1-0 op het bord. Susteren zou de hele wedstrijd heer en meester zijn en won veel duels op het veld. Na een kleine 20 minuten was het wederom Bart Dings die met zijn linker het netje liet bollen. Op dat moment zit je als coach toch net iets fijner op de bank.

Na rust was het beeld niet anders. Susteren bepaalde het spel en beloonde zich niet door nog vaker te scoren. De enige die het wel deed, was wederom Bart Dings, die daarmee zijn eerste hattrick ooit in de competitie maakte. Ondanks het feit dat de overwinning veilig was, bleef Pedro gefocust coachen op de momenten dat het nodig was. Vlak voor het einde hoorde hij dan ook van de KNVB dat hij geslaagd was voor het onderdeel ‘wedstrijd coachen’.

Vanavond stond het laatste gedeelte van het praktijk op de planning en moest hij een tactische training leiden. Ook hiervoor wist hij te slagen, waarmee het praktijkgedeelte voor het UEFA A-diploma succesvol is afgerond. Het is beloning voor de inzet en we feliciteren Pedro dan ook met het mooie diploma. Na dit seizoen wordt hij trainer bij Sportclub ’25 en we zijn ervan overtuigd dat dit een mooie aanwinst is voor de club uit Bocholtz.