Bart van Grinsven nieuwe wk tietschen 2018 Welten.

 

In een zinderende finale was het Bart van Grinsven die de hoogste eer naar zich toe trok en de kampioen 2017, Ron Rutjes, van de troon stootte.  Deze witte donderdag, 29 maart 2018, was er een om in te lijsten. In een bomvolle tietsch-arena in de zogenaamde Hoeskamer van Welten, café Teerling, werd steeds weer spannende strijd geleverd onder de deelnemers. Jammer dat de dames dit jaar niet mee konden strijden voor de finale plaatsen.

Ze beloofden het komende jaar meer met de eieren te trainen en zodoende de mannen naar de wat lageren plaatse te dwingen. Het viel op dat dit drukbezochte kampioenschap veel jongere deelnemers telden die goed voor de dag kwamen. Tevens dient gezegd dat de gevestigde orde onder de deelnemers weer van zich deden spreken. Mark, Ron, Marco en Olivier kwamen weer ver maar net niet ver genoeg. Hoewel Olivier Labatski het tikte tot de 3e plaats. Tijdens het tietschen waren wij als comité blij verrast met de aanwezigheid van mensen van weekblad Via Heerlen. De fotograaf was zelfs zo sportief zelf aan de tietschtafel plaats te nemen en het op te nemen tegen de hoogst aanwezige, de paashaas.

Het is dan ook geen schande dat fotograaf Mark het onderspit moest delven tegen deze geweldenaar. Uiteindelijk werd uit de 32 overgebleven tietschers de kwart-, halve- en finale geselecteerd. Iedereen ging ervoor en waren echt gemotiveerd door te dringen tot de laatste vier. Het lukte Jean-Gilles Ruyters net niet om Olivier Labatski van de 3e plaats te houden. De messen werden geslepen in de finale. Bart van Grinsven een van de nieuwelingen en oud bekende Marco Weijers namen het tegen elkaar op met maar liefst 6 eieren. Dit om echt tot het verschil te komen. Marco moest dit keer genoegen nemen met de 2e plaats. Kampioen Bart had bij de prijsuitreiking voldoende lovende woorden over voor de organisatie en ziet al uit naar het kampioenschap 2019 te verdedigen. Natuurlijk werden de n’s 1, 2 en 3 voorzien van prachtige hazen.

Bart kreeg uit handen van de paashaas een prachtig boeket bloemen, gesponsord door onze eigen bloemsierkunst Ed Heuvelmans. Jean-Gilles Ruyters moest het doen met het traditionele kleinste bekertje als troostprijs. Het paasbrood werd ter beschikking gesteld door bakkerij Voncken Welten. Rond middernacht werd op gepaste wijze afscheid genomen van het ons verlatende kasteleinspaar Jelle en Susan. Zij gaven het stokje of liever gezegd de bierkraan over aan de nieuwe uitbater Bert en Anja.

Tot volgend jaar, het tietschcomité.

Van li naar re, 4e Jean-Gilles, 3e Olivier, 2e Marco en 1e Bart.

Geef een reactie