Film The Florida Project “Energiek en levensecht, nooit zwaar of prekerig”

 

‘We willen het publiek niet met een hamer slaan’

Sean Baker vond Bria Vinaite via Instagram en koos haar voor een van de hoofdrollen in The Florida Project. Samen met de zeven­jarige Brooklynn Prince staat ze tegenover Willem Dafoe in deze even kleurrijke als ontroerende film over armoede in de schaduw van Disney World. Ondanks het zware onderwerp wil Baker aller­eerst dat ‘het publiek meelacht met de kinderen.’

 

 

Verenigde Staten, 2017 / 115 minuten

Regie: Sean Baker

Met: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite e.a.

NB de speeldagen en aanvangstijden staan‘verkeerd’ in de maandfolder.

 

Donderdag 5 april / 20.00 uur  TICKETS

Vrijdag 6 april / 20.00 uur       TICKETS

 

 

 

★★★★ Volkskrant – “Een kleurrijk, indringend drama, waarin een sprankje hoop schuilt.”
★★★★ De Morgen – “Bruisend onsentimenteel en atypisch”

 

 De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen. (September film)

Regisseur Sean Baker over The Florida Project .

Awards:
BAFTA winnaar beste bijrol voor Willem Dafoe
AFI,winnaar film van het jaar
Alliance of Women Film Journalists 2018 (AWFJ) winnaar beste nieuwkomer voor de jonge actrice Brooklynn Prince.

 

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie