Brunssummerheide, Brunssum, Mijnstreek, Limburg, Nederland, Europa, Brunssummerheide

Vier de lente in OERRR

 

 

Het is weer bijna zover, de kinderen hebben meivakantie en waar kan je dan beter zijn dan op de Brunssummerheide? Trek je buitenspeelkleren aan ga naar buiten. Natuurmonumenten heeft leuke dingen op stapel staan waar je dagelijks aan mee kan doen. Van 23 april tot en met 6 mei is het bezoekerscentrum aan de Schaapskooiweg 99 in Heerlen elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je kan daar dan terecht voor leuke speurtochten, met al je vragen over de natuur, om te spelen aan de kinderdoewand of hutten te bouwen in het huttenbos. Natuurmonumenten heeft ook met de boswachter een programma gemaakt om samen de hei op te gaan. Hiervoor moet je je wel eerst aanmelden. Kijk op www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide en kies er eentje uit!

 

Op pad met de paddenman

Er leven veel meer dieren op de Brunssummerheide dan je zou denken. Veel houden zich goed verborgen als je langs wandelt. Maar de paddenman weet ze te vinden! Ga dus met hem mee langs de poelen en vennen van de Brunssummerheide. Speciaal voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar gaat hij op woensdag 25 april van 14.00 tot 16.00 uur op zoek naar kikkers, padden en salamanders.

 

Kleine beestjes middag. Als je met een vergrootglas kijkt naar al die kleine kriebelbeestjes, dan zie je pas hoe wonderlijk mooi ze zijn. Bekijk de vleugels en de ogen, ze zijn zo klein en toch zo mooi en waardevol voor de natuur. Wil je dat ook wel eens zien en leren waarom ze zo belangrijk zijn? Ga dan op dinsdag 1 mei met de boswachter van Natuurmonumenten mee op ontdekkingstocht langs de kleine-beestjes-hot-spots  rondom het bezoekerscentrum van de Brunssummerheide. We vertrekken om 14.00 uur.

 

OERRR Knutselkriebels uit de natuur .Op woensdagmiddag 2 mei gaan we natuurknutselen. Eerst gaan de kinderen onder begeleiding buiten op struintocht naar mooie takjes, dennenappels, steentjes en veertjes. Daarna worden van die vindsels de prachtigste natuurknutsels gemaakt. Natuurlijk is er begeleiding genoeg om je op ideeën te brengen, maar ook ouders of grootouders kunnen bij je blijven om je te helpen. En je prachtige natuurknutsel mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

 

Reserveren Alle informatie over tijden, kosten en hoe je je kan aanmelden vind je op de website www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide, of tijdens de openingstijden aan de balie van het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 in Heerlen.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Vanaf 1 april is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten geopend van di – vr van 10 – 17 uur. Tijdens de meivakantie ook op maandagen geopend.

  Foto: Natuurmonumenten Brunssummerheide | Kinderen bij het ven

 

Geef een reactie