Vivre sa Vie is te zien in het filmhuis de Spiegel

Frankrijk, 1962 / 80 minuten

Regie: Jean-Luc Godard

Met: Sady Rebbot, Anna Karina, André S. Labarthe e.a.

Gerestaureerde klassieker – zonder pauze

 

 

Donderdag 12 april / 20.00 uur   TICKETS

 

 

 

Godards muze Anna Karina laat in twaalf hoofdstukken zien hoe een would-be actrice afdaalt in de prostitutie. Keerpunt in Godards oeuvre won de Special Jury Prize in Venetië.

Met Vivre sa Vie film en douze tableaux sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de nouvelle vague bekend om was gaan staan.

Jean-Luc Godard castte zijn toenmalige vrouw Anna Karina als Nana, een winkelmeisje in een platenzaak dat actrice wil worden, maar in de prostitutie belandt, in de derde van hun zeven films die ze samen maakten. Vivre sa Vie is het hoogtepunt van hun samenwerking en een lofzang op de schoonheid van de actrice, met verwijzingen naar Louise Brooks, een beroemd actrice uit het tijdperk van de stille film, en naar Maria Falconetti uit Carl Dreyers The Passion of Jeanne d’Arc (1928). In een van de meest iconische scènes kijkt een betraande Nana in de bioscoop naar deze klassieker.

Vivre sa Vie is een van Godards meest dynamische films. Het tragische vrouwenportret zit vol energie. Haar neerwaartse spiraal volgen we in een reeks afzonderlijke tableaus vol dagdromen en dans. (Eye filmmuseum)

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Foto Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie