De groep “30 handen helpen Nepal” brengt Nepal naar Heerlen. Zij doen dit door een Nepal-dag te organiseren op zondag 15 april in het gemeenschapshuis van de wijk Heksenberg.

Deze hele dag staat in het teken van het project waar de groep in juli 2018 mee aan de slag gaat: de bouw van een middelbare school in het arme Nepalese dorpje Thali, waardoor de kansen op betaald werk, en dus een loopbaan, voor de kinderen toenemen. Hiermee wordt voorkomen dat de kinderen van dit dorpje alsnog zonder kwalificaties in de landbouw of huishouding verdwijnen.

Tijdens deze Nepal-dag kunt u op een actieve manier kennismaken met aspecten van de bijzondere Nepalese cultuur, haar tradities en gebruiken:

Er zullen verschillende workshoprondes plaatsvinden, waar u kunt leren metselen, dansen op Nepalese wijze, leren hoe u Nepalese momo’s kunt maken en leren hoe u vriendschapsarmbandjes kunt knopen. Ook kunt u een hennatekening op uw hand laten zetten. Voor kinderen is er naast deze workshops ook een speciale voorlichtingsworkshop over Nepal en het project. Ook wie minder actief Nepal wil leren kennen, komt aan zijn trekken, want er zijn ook kraampjes met Nepalees lekkers en kraampjes waar mooie Nepalese spulletjes gekocht kunnen worden.

De entree is gratis. Voor de workshops wordt wel een kleine bijdrage gevraagd en het lekkers en de Nepalese spulletjes kunt u kopen voor thuis.
Al het geld dat hiermee opgehaald wordt, komt ten goede aan het project. Op die manier bouwt u dus, door een bezoek aan de Nepal-dag, mee aan de middelbare school in Thali en geeft u deze kinderen hoop op een betere toekomst!

U bent van harte welkom!

De Nepaldag vindt plaats op zondag 15 april in het gemeenschapshuis van de Heksenberg, Hei Grindelweg 84 in Heerlen.

Vanaf 11.00 uur zijn de deuren geopend en bent u van harte welkom tot 17.00 uur.

Geef een reactie