3D film- en lichtinstallatie over ontstaan Romeins badhuis gemaakt door studio AKATAK, opgenomen in permanente collectie Thermenmuseum

Vanaf 26 april te zien in het Thermenmuseum Heerlen

Met geluid, projecties en verlichting op een 3D maquette

In een nieuwe film, geluid en lichtinstallatie met 3D maquette van studio AKATAK wordt je meegenomen door de tijd: nu, toen en de toekomst. Stel je voor dat we terug in de wereld van het badhuis van 2000 jaar geleden zouden kunnen duiken. Hoe is het badhuis gebouwd en door wie? Wie heeft gebruikt gemaakt van het badhuis?

Beleef mee hoe het Romeinse badhuis van Heerlen werd gebouwd en gebruikt.

Door middel van de nieuwste technieken wordt het verhaal van het badhuis verteld. Met geluid, projecties en verlichting ontvouwt zich een 3D badhuis voor je ogen. Op de plek waar het water – oorsprong van leven – de mensen aantrok van elders.”

De installatie is opgenomen in de permanent collectie van het museum en is een productie van studio AKATAK in co-productie met Cadac Group, VIA ZUID, Cultura Nova, Thermenmuseum en Cinesud. Lotte Milder (AKATAK) is een nieuwe maker, die steun krijgt van VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten.

Goed om te weten:

Duur voorstelling: circa 15 minuten. Reserveren is niet nodig. Entree inbegrepen in reguliere entreeprijs. Doorlopend mogelijk gedurende openingstijden museum.

Waar: Thermenmuseum, Heerlen Meer info en tickets Thermenmuseum

Foto Thermenmuseum

 

Geef een reactie