Afgelopen zondag ontving Sv Abdissenbosch de koploper in de 5e klasse B: Eikenderveld. Sportpark De Lelie was vol gelopen met toeschouwers om de kraker te aanschouwen. Voor de mannen van trainer Henk Stawenga was er maar één doel en dat was 3 punten pakken, om zo wederom de aansluiting te houden bij de bovenste plekken.

De goed fluitende scheidsrechter Duindam floot klokslag 14:30 uur voor de start van deze wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. Het was de ploeg van Mohammed Elberkani die moeite had om de oplossing te zoeken om bij het doel van Jeffrey Souren te komen. Trainer Henk Stawenga had duidelijk zijn ploeg geïnstrueerd en de organisatie stond dan ook als een huis bij Abdissenbosch. Eikenderveld kwam maar niet aan het voetbalen toe en Abdissenbosch groeide in de wedstrijd. De beloning kwam dan in de 31e minuut, het was Jordan Heuts die een afvallende bal vol op de volley nam en de bal met hoge snelheid tegen de touwen aan jaagde! Sportpark De Lelie ontplofte!! Een geweldige goal! 1-0 stond op het scorebord voor de mannen van Abdissenbosch. Eikenderveld stond erbij en keek erna.

Het lukte ze maar niet om de juiste oplossing te zoeken. Abdissenbosch daarentegen werkte hard. Marvin Velting was keer op keer een ‘plaag’ voor de verdediging van Eikenderveld. Er kwamen kansen voor Abdissenbosch en het was genieten van deze pot voetbal. Beide ploegen die vol voor de winst gingen maar het was Abdissenbosch die met een 1-0 voorsprong de rust in ging. In de kleedkamer werd door coach Henk Stawenga een aantal accenten benoemd om de score verder uit te bouwen.

In de tweede helft drong Eikenderveld aan maar Abdissenbosch had keurig de zaakjes voor elkaar, de organisatie stond goed en iedereen pakte zijn afgesproken taak goed op. In de 52e minuut was het dan toch Emil Miljkovic die op een slinkse wijze door de verdediging heen draaide en zo de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Eikenderveld drong aan en wilde voor de tweede goal gaan maar Abdissenbosch stond prima en had geen kind aan Eikenderveld.

Trainer Henk Stawenga motiveerde zijn team en Abdissenbosch kreeg de beste kansen. De hoekschop van Ton Velraeds werd voor het doel niet verzilverd door Marvin Velting, die zelfde Velting kreeg ook geen Penalty van de scheidsrechter wat er wel degelijk een was. Het was Abdissenbosch die keer op keer aandrong en dat werd ook beloond in de 66e minuut. Het was Marvin Velting die Dustin Krijnen in de zestien bediende, Krijnen op zijn beurt kapte een speler uit en omzeilde nog een verdediger en schoot de bal onberispelijk in het doel! Weer ontplofte Sportpark De Lelie! Met een 2-1 voorsprong kon de ploeg van Trainer Elberkani weer opnieuw beginnen en liep de ploeg achter de feiten aan. Abdissenbosch had keer op keer de zaakjes prima op orde en met hard werken door iedereen werd het Eikenderveld niet makkelijk gemaakt.

Het werd nog mooier voor de mannen van Abdissenbosch, een uitbraak van Dustin Krijnen resulteerde in balbezit en hij kwam de zestien in, op de achterlijn hield hij het overzicht en speelde de bal in op de inlopende Jordan Heuts, die op zijn beurt de bal voor de 2e keer met volle overtuiging tegen de touwen schoot. Voor de derde keer ontplofte Sportpark De Lelie en Eikenderveld stond met veel ongeloof te kijken. Eikenderveld kon geen vuist meer maken en elke aanval werd onschadelijk gemaakt door de goed georganiseerde ploeg van Abdissenbosch. De Scheidrechter floot in de 95e minuut de wedstrijd tot een einde en de 3 punten bleven in Abdissenbosch.

We spraken na de wedstrijd met coach Henk Stawenga van Abdissenbosch;

“Mooi he !! Wat een wedstrijd! Het publiek heeft vandaag een mooie wedstrijd kunnen aanschouwen waar alles in zat! Ik had mijn ploeg goed voorbereid en aangegeven dat we geduld moesten hebben en onze organisatie moesten behouden en dat de kansen wel zouden komen. Dat pakte uitstekend uit. Sander Wijnen had Miljkovic prima onder controle tot op één moment waar hij uit scoorde. Voor de rest heeft hij geen leuke middag gehad! ook Mohamed Elberkani hebben we prima bestreden, alle afspraken wat we als ploeg hebben gemaakt zijn nagekomen. We maken 3 uitstekende goals en winnen hier dik verdiend! En pakken 3 belangrijke punten vandaag. Dustin Krijnen en Jordan Heuts  waren de doelpunten makers maar de hele ploeg heeft er voor geknokt en hun taken prima uitgevoerd. Een uitstekende team-prestatie. Het was een collectief wat je de laatste wedstrijden ook al zag. Als trainer ben ik enorm trots op de ploeg, het was weer genieten!! Een dik en dik verdiende overwinnig!”