Film Onderkomen is te zien in het Filmhuis De Spiegel

 

Op 14 mei 2018 vertonen:

 

 

Heerlen Mondiaal,

Stichting 4 en 5 mei Heerlen,

Filmhuis De Spiegel

Stichting Vlot / Vlotteam,

Amnesty International groep Parkstad,

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 

Regisseur: Jacqueline van Vugt Productie:

Nuts & Bolts Film Company

 

Deze documentaire van eigen bodem laat het werk van de Heerlense Stichting Vlot, nu Vlotteam, zien en opent de ogen voor mensenrechten.

Het verhaal in deze documentaire van Jacqueline van Vugt . Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.  Drie gepensioneerde Maastrichtenaren, allemaal als vrijwilliger werkzaam bij Stichting Vlot, trekken zich het lot van de jongens aan, helpen ze met aan-vragen bij de IND en geven hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse bood-schappen.

Als alleenstaande minderjarige vreemdelingen kregen Ghullam, Keiber en Noori een spe-ciale (amv-) status maar deze is inmiddels verlopen. Voor de jongens is er weinig zicht op een ver-blijfsvergunning in Nederland en ze mogen niet werken of studeren. Dus vullen ze hun tijd met wachten, sporten en rappen.

Het betreft een hartverwarmende docu waarin de verledens van de drie jongens worden verbeeld middels mooie animaties. Gemaakt door studenten van de HAN.

De Nederlandse hoofdpersonen zijn Dhr. Huub Keybets werkzaam bij vluchtelingenwerk Maastricht en bij Vlot / Vlotteam en dhr. Pol Verhelle en zijn vrouw Monique.

Onderkomen is geselecteerd voor de competitie Dutch Movies Matter en maakt deel uit van themaprogramma’s Movies That Matter On Tour en Amnesty Selection.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 – 20.00  Inloop bij Filmhuis de Spiegel,

20.00 – 20.15  Welkom en inleiding door

    Dick Gebuys die de verdere avond ook modereert.

20.15 – 21.15   Start documentaire Onderkomen

21.15 – 21.30   Gelegenheid tot het stellen van

                      vragen aan:

                    dhr. Rob Gulpen,

                         mevr. Wendy Vencken en mevr  Irini Biba

Allen werkzaam bij stichting Vlot / Vlotteam

 

 

Geef een reactie