WALTER TROUT HEADLINER 35e EDITIE BLUESROCK FESTIVAL

OOK ROBERT FINLEY, BINTANGS, KING KING, BEN MILLER BAND, TAMI NEILSON EN STOMPIN’ GROUNDS BEVESTIGD

ZATERDAG 1 SEPTEMBER 2018 | OPENLUCHTTHEATER DE DOOLHOF TEGELEN

 

Met headliner Walter Trout naast Robert Finley, Bintangs, King King, Ben Miller Band, Tami Neilson en de Limburgse opener Stompin’ Grounds is het programma voor de 35e editie van het jaarlijkse BLUESROCK FESTIVAL van TEGELEN compleet en biedt het festival weer een vertrouwd aantrekkelijk en een gevarieerd programma. Kaartverkoop voor het festival start zaterdag 5 mei as via www.ticketmaster.nl.

 Afsluiter Walter Trout is het kloppende hart van de hedendaagse blues rock muziek. Een man die wordt gerespecteerd door zijn eigen generatie, wordt vereerd door de jonge garde en vol bewondering wordt aanschouwd door zijn fans. De gitarist zit inmiddels al meer dan 50 jaar in het vak en heeft een zeer indrukwekkend oeuvre neer weten te zetten met als meest recente toevoeging: “We’re All In This Together”, een samenwerking met onder meer Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd en John Mayall. Hij is een graag geziene gast op het festival, zo stond hij al in 1991, 1999 en 2008 in Tegelen.

 De oudste muziekband van Nederland, Bintangs, staat eindelijk in Tegelen op het podium. De band keert tijdens de huidige tournee terug naar haar basis, de Rhythm and Blues. Met een selectie van nummers uit hun rijke verleden aangevuld met wat nieuw werk zijn de mannen onder leiding van Oer-Bintang en oprichter Frank Kraaijeveld weer een nieuw hoofdstuk begonnen.

 Het levensverhaal van soul zanger Robert Finley is er eentje die je niet snel zal vergeten. Hij heeft in zijn leven bijna alles verloren wat je kan hebben; gelukkig heeft hij zijn gehoor en wonderbaarlijke stem nooit kwijtgeraakt. Iets wat Dan Auerbach van The Black Keys ook inzag en daarom besloot mee te schrijven aan Finley’s album genaamd “Goin’ Platinum”.

 KING KING werd eerder al eens gekroond tot ‘Beste blues-rock band van de wereld’, maar voor de band uit Gasgow is dat nog niet genoeg en is het einde voorlopig nog lang niet in zicht. Ze willen blijven laten zien waarom ze die titel verkregen en, naar eigen zeggen, hier zelfs nog een schepje bovenop doen. Met het in 2017 uitgebrachte “Exile & Grace”, dat gemixt werd door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy?), laten ze zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen uit de hedendaagse wereld aan het licht kunnen brengen.

 Ben Miller Band staat bekend om hun charismatische live shows, waarin hun zelfgemaakte instrumenten een belangrijke plaats innemen. De band uit Joplin, USA, maakt een onweerstaanbare mix van bluegrass, country en blues. Ze tourde o.a. met ZZ-Top de wereld rond en bouwde zo een grote fanschare op. Met hun laatste album “Choke Cherry Tree” laat Ben Miller en band zien dat gecompliceerde zaken heel eenvoudig voorgelegd kunnen worden. Precies het doel dat Ben voor ogen had voor het album dat eerder dit jaar uitkwam en van de pers lovende recensies ontving.

 De Canadese Tami Neilson is al meer dan eens geroemd om haar soulvolle stem en zeer goed gelande albums. Tami combineert country, soul en rockabilly met elkaar en heeft met deze mix het afgelopen jaar, onder meer, getourd in Nieuw-Zeeland, Australia en Noord-Amerika. Ook in eigen land is ze zeer succesvol met al 6 nationale tours onder haar naam de afgelopen 12 maanden. Eerder bracht ze haar album “Don’t Be Afraid” al uit, waarmee ze meteen al op nummer 1 van de albumhitlijsten in Nieuw-Zeeland terecht kwam.

 De openingsact namens Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar Stompin’Grouds. De jonge Limburgse band viel op tijdens het afgelopen BRUL-contest door hun aparte en aantrekkelijke eigen sound. Nummers met dansbaarheid van de gypsy blues swing. In januari 2018 is de debuut EP op cd & vinyl verschenen en in maart stalen ze de show in Heerlen tijdens the Southern Bluesnight.

 De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 39,00 (excl. € 3,90 servicekosten) en indien voorradig aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop start zaterdag 5 mei via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,60 cpm) en alle Primera winkels. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en The Read Shop, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.

 De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de vierendertig edities die volgden passeerden meer dan 72.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 249 optredens plaats waaronder zesmaal Guy Forsyth en driemaal Rory Gallagher, Walter Trout, Barrelhouse, The Hoax, Ten Years After en Julian Sas. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek. Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.

Buro Pinkpop

T: 046-4752500
F: 046-4752520
URL: www.bluesrockfestival.nl
E: info@buropinkpop.nl

Geef een reactie