“Een moment om trots op te zijn”. Samen met mijn gezin en vele genodigden vierden we de boekpresentatie op zaterdag 28 april 2018 als een glinsterend moment in ons woelige leven.

 

Dat mijn talent om te schrijven nu de grootste drijfveer is om mijn diepste angsten een plek te kunnen geven, blijkt uit de reacties die ik de afgelopen dagen toegezonden krijg. De woorden – eerst genoteerd om mezelf rust te gunnen- zijn gebombardeerd tot woorden van kracht en inzicht.

 

“Het boek “Voorbij de zwart gekleurde pupil” weerspiegelt het leven in zijn rauwe werkelijkheid”. De woorden, door mij zorgvuldig uitgekozen, raken en geven de lezer enigszins inzicht in hoe verdriet en angst een uitweg zoeken. Het feit dat het boek vanuit mijn eigen beleving verteld wordt, is voor veel lezers een schoonheid waar lef voor nodig is. Mijn rauwe waarheid, waarbij ik het “ongemakkelijke” niet uit de weg ga, blijkt de juiste snaar te raken bij de lezers. De openheid en puurheid die door het verhaal heen versterkt wordt door poëzie, zorgt ervoor dat ogen worden geopend”.

De lezer kon zijn aandacht voor de woorden vaak niet losmaken en las het 160 pagina tellende boek in één ruk uit.

Het gevolg was een week vol nieuwe emotionele indrukken. Een boek lanceren is al zeer indrukwekkend, maar de dagen erna laten je helemaal op je grondvesten trillen. Een van de lezers vergeleek het als een open wond, waar iedereen (met de beste bedoelingen) in zat te prikken. Het klopte inderdaad: de vele mooie en oprechte reacties op het boek en later ook nog op het krantenartikel in de Limburger, overtroffen weliswaar al mijn verwachtingen, maar zorgden ook voor een enorme overprikkeling. Nooit had ik kunnen verwachten dat mijn persoonlijke verhaal deze golf aan emoties zou oproepen. En geen emoties van medelijden, maar van trotsheid: juist mijn openheid heeft de lezer ontzettend veel moed gegeven, om als mens flexibel en krachtig met tegenslagen te kunnen omgaan.

Ik kan er niet genoeg bij stilstaan wat schrijven betekent voor mij als mens. Dat het echter zoveel voor anderen zou betekenen, had ik niet durven dromen. Schrijven is absolute rijkdom en dan heb ik het niet over geld. Het heeft zoveel meer met de kracht van woorden te maken, met de verbondenheid die ik voel uit alle reacties en met mijn eigen groei, nieuwe inzichten en positieve blik, die zich door het boek heen hebben ontwikkeld. Hierdoor sta ik nu een stuk sterker in het leven, ondanks het ongewisse van ons gezin in de toekomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Voorbij de zwart gekleurde pupil” is een ode aan ons mensen. Wij, die elk apart steeds weer glinsteringen via de ogen opvangen en verwerken, zijn uniek. Door samen onze ervaringen te delen, krijgen we steeds meer inzicht in hoe we de tegenslagen in het leven aan kunnen. Hoe we waarde kunnen halen uit de kleinste glinstering van het moment. Ik kan als auteur dan ook niets anders doen dan u aan te raden het boek te lezen en het gesprek met mij aan te durven gaan. Tenslotte is alles mogelijk, zolang we maar openstaan voor de werkelijkheden van het leven.

“Voorbij de zwart gekleurde pupil” kent momenteel een tweede druk. Om een boek te bestellen kunt u een mail sturen naar Sandarijn@box.nl

De plannen om een lezing te geven over de kracht van schrijven en met u in gesprek te kunnen gaan over de uitdagingen van het leven zijn nog niet concreet, maar wel aanwezig. Indien u mee wil denken over de uitvoering hiervan, kunt u me via bovenstaande mail bereiken.

Ik wil de redactie van parkstadactueel bedanken voor het podium dat ik krijg om mijn boek op deze manier te presenteren.

Foto’s uit het album van Sandarijn Hilkhuijsen

Geef een reactie