UOW ’02 – SVN  kwartier voor tijd bij een 1-2 stand gestaakt!!!!

Gistermiddag  stond de op 18 maart vanwege het slechte weer afgelaste Landgraafderby op het programma. De weergoden hadden deze keer prima hun best gedaan en er vandaag een uiterst warme dag van gemaakt .  Ondanks of misschien wel dankzij het mooie warme weer waren er aardig wat toeschouwers op dit burentreffen afgekomen. Zij zochten op een enkeling na een plaatsje in de schaduw of op de overdekte zittribune.

Na de plichtplegingen floot scheidsrechter Azarfane even na half drie voor de aftrap. Hij had vooraf al aangeven een aantal drinkpauzes in te lasten, waar overigens gretig gebruik van gemaakt werd. In de beginfase was UOW ’02 de bovenliggende partij. Een goede voorzet van Lars van den Elzen werd door Ronald  Geuskens  goed ingeschoten, maar helaas. Gaandeweg nam SVN het initiatief over. Het combineerde beter, maar echte kansen werden er ook niet gecreëerd. In de 25e minuut een prima actie van Jasper Braad maar zijn  schot werd door UOW ’02 doelman Sandro Aruvaino fraai gestopt. In de 34e minuut kon wederom Jasper Braad  vanuit het middenveld vrij opkomen en zonder dat hem door de  UOW ’02-ers een strobreed in de weg gelegd werd, haalde hij vlak voor de 16 meter verwoestend uit en de bal vloog fantastisch in de bovenhoek 0-1. UOW ’02 was nu al verplicht om wat meer uit de schulp te kruipen en met resultaat. Al in de 40e minuut legde de scheidrechter na een vermeende handsbal de bal op de stip. Penalty voor UOW ‘02. Lars Peters wist met dit buitenkansje wel raad en scoorde beheerst de gelijkmaker.  Een aantal minuten later redde Sandro Aruvaino  goed na een prima dieptepass. Ruststand 1-1.

Na rust hoopte UOW ’02 met het inbrengen van Daan Dela Haye voor  Michel Briels wat meer diepte en snelheid in het spel te kunnen brengen. Stijn van Rhenen kwam in de 71e minuut nog Edwin van Els vervangen. De defensie van SVN  met aan het hoofd aanvoerder Stephan Schiffer stond echter als een huis en gaf geen kansen weg.  Beide teams gingen nu steeds meer de lange bal hanteren, maar ook dat leverde geen kansen op. Alhoewel het met de snelle SVN spitsen Mitchell Mertens en Vichy Marchena steeds goed oppassen bleef.

Een goed kwartier  voor tijd werd Vichy Marchena diep gestuurd. De UOW ’02 grensrechter vlagt voor buitenspel maar wordt door de scheidsrechter genegeerd. Uit de daaropvolgende voorzet wordt door de goed meegelopen Mitchell Mertens de 1-2 gescoord.  UOW ’02 protesten van spelers en grensrechter en overleg  van de scheidsrechter met de grensrechter leverden niets op. De scheidrechter bleef bij zijn beslissing.  Deze commotie leverde wel nog een aantal gele kaarten, waarvan éénmaal dubbel geel dus rood op. De scheidrechter besloot hierna om een afkoelingsperiode in te lassen, waarvan hij later wegens fysieke problemen afzag en de wedstrijd alsnog definitief staakte. Bijzonder jammer, omdat we tot dan mochten kijken naar een uiterst sportieve Landgraafse derby.

Deze wedstrijd krijgt dus nog een vervolg.  Hoelang en wanneer? We houden u op de hoogte!!!

Tekst: UOW ’02.

Foto’s@ParkstadActueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.