UOW ’02 heeft gisteravond cruciaal duel tegen Leonidas in strijd tegen degradatie met 1-2 verloren

UOW ’02 speelde gisteravond op Park ter Waerden haar laatste inhaalwedstrijd tegen Leonidas W. Een duel uit de 1e periode, dat op 5 november vorig jaar afgelast werd.  Het was nu een echte degradatiekraker. Beide teams, de nummer 13 tegen de nummer 9 (onderling verschil 4 punten) konden de punten nog heel goed gebruiken en UOW ’02 zou bij winst zelfs een heel grote stap richting lijfsbehoud kunnen zetten.

Het liep echter heel anders. UOW ’02, dat noodgedwongen sterkhouder en centrale verdediger Dennis Scholly wegens een schorsing moest missen , had haar defensie voor dit duel enigszins aangepast en voordat  iedereen de juiste plek gevonden had, stond het na een dik kwartier al 0-2 voor Leonidas W. In de 9e minuut werd  een voorzet heel matig weggewerkt en de daaropvolgende voorzet werd door de geheel vrijstaande Joas van Helvert binnengekopt 0-1. Na een dik kwartier werd de wederom vrijstaande  Joas van Helvert in de diepte aangespeeld en hij liet ook nu UOW ’02 doelman Sando Aruvaino met een geplaatst schot in de lange hoek kansloos 2-0. Er ontstond hierna een vrij rommelig duel zonder veel echte doelkansen. 5 minuten voor rust mochten we het eerste kansje voor UOW ’02 noteren, maar doelman Rapati van Leonidas bracht bekwaam redding.

In de 2e helft was er even een opleving bij UOW ’02. Na een kans voor Daan Dela Haye liet Ronald Geuskens in de 50e minuut de harten van de UOW ’02 supporters iets harder kloppen. Hij scoorde na een goeie pass van Michel Briels fraai met het hoofd de 1-2. Het ging daarna iets beter, maar na wederom een drinkpauze was de schwung er wel een beetje uit. UOW ’02 wisselde wel nog en behield  via opportunistisch spel en wat afstandsschoten wel een veldoverwicht maar het leverde geen echte kansen op. De beste echte kans was nog voor Leonidas W. Vrij voor de UOW ’02 doelman wist men niet te scoren. Rustig en goed uitkomen van Sandro Aruvaino voorkwam erger. Dit veranderde echter niets meer aan de eindstand.

Wederom leed UOW ’02 een pijnlijke nederlaag. De directe tegenstanders in het rechterrijtje heeft men nu gehad. Nu mag men tegen teams uit het linkerrijtje van de stand gaan proberen om het degradatiespook te ontlopen. Te beginnen a.s. zondag wederom op Park ter Waerden tegen Weltania. Wij wensen UOW ’02 daarbij uiteraard weer heel veel succes!!!!

Tekst: UOW ‘02