Komende zondag ontvangt Kakertse Boys uit Landgraaf KVC Oranje uit Kerkrade. Bij aanvang van dit duel zal voor KVC Oranje deelname aan de nacompetitie zeker, dan wel nagenoeg zeker, zijn. Bij het ter perse gaan van het onderhavige artikel (donderdagochtend) geldt hiervoor de volgende uitleg. Deelname aan het toetje in juni is zeker indien Voerendaal donderdagmiddag niet wint bij SV Geuldal. In dat geval neemt KVC Oranje de tweede periodetitel over van Wijnandia, dat zowel de eerste als de twee periode heeft mogen bijschrijven op zijn palmares. KVC Oranje blijft Voerendaal dan voor in de tweede periode. Bij winst van Voerendaal op SV Geuldaal eindigt Voerendaal als tweede in die periode en neemt die club de periodetitel van Wijnandia over.

Mocht Voerendaal winnen bij SV Geuldal, dan is voor oranje-wit nog steeds geen man over boord. Ervan uitgaande dat Wijnandia kampioen is/wordt –dit wordt wellicht ook donderdagmiddag duidelijk-is plek drie op eindrangschikking voldoende voor deelname aan de nacompetitie en daarvoor heeft KVC Oranje nog maximaal één puntje nodig.

KVC Oranje zal hoe dan ook goed willen ballen bij de Kakertse Boys. De laatste keren dat beide teams elkaar namelijk troffen, in het seizoen 2015-2016, wonnen de Boys telkens, in Bleijerheide met 3-4 (na een 0-4 tussenstand) en in Landgraaf met 2-0. Alleen daarom is er voor KVC Oranje meer dan genoeg reden om er vol voor te gaan. Sportieve revanche is het eerste oogmerk en geen verkeerde drijfveer.

Kakertse Boys beleeft een rustig seizoen, getuige een veilige plek in de middenmoot van de ranglijst van 4B. Vooral in thuiswedstrijden pleegt de ploeg de punten binnen te slepen. Alleen Voerendaal en Wijnandia waren in de Kakert tot nu toe te sterk. Gemakkelijk zal het dus niet worden voor KVC Oranje. Maar dat hoeft ook niet. Om straks met voldoende spirit de nacompetitie in te gaan -en daar ziet het toch naar uit- is het zaak de boog de komende weken gespannen te houden. Er zijn immers voorbeelden te over van teams die na een behaalde periodetitel de touwtjes lieten vieren, met als gevolg dat er vervolgens op het moment suprême niets meer van werd gebakken. En dat is het laatste wat men bij KVC Oranje zal winnen.

Foto©ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie