Film Ellen wordt vertoond in Theater Landgraaf. 

Deze film wordt vertoond in Theater Landgraaf. 

België, Duitsland, Frankrijk, 2016 / 130minuten

Regie: Paul Verhoeven

Met: Isabelle Huppert, Anne Consigny, Laurent Lafitte, e.a.

 

Zondag 13 mei / 20.00 uur   TICKETS

 

 

 

★★★★★ De Volkskrant – “Paul Verhoeven begeeft zich met Elle niet enkel ver boven het Nederlandse speelfilmniveau, maar blaast ook de jaaroogst aan Franse arthouse aan gort. Elle is strak geregisseerd en energiek, met een sublieme Franse cast en gemengde invloeden.”
★★★★★ AD – “Elle is een vitale, vermakelijke, ongemakkelijke film waarmee Verhoeven op zijn 77ste zijn grote klasse bewijst. Een film die nog lang na zoemt. Nu al een van de beste uit 2016.”
★★★★★ Filmpjekijken.nl – “Verhoeven heeft met Elle een film gemaakt die zich onttrekt aan categorieën. […] De enige categorie waartoe je de film met recht kunt rekenen, is de categorie Paul Verhoeven.”

 

 

Een alom geprezen thriller die vertelt over een sterke zakenvrouw (Isabelle Huppert) die achter haar verkrachter aangaat om wraak te nemen. De film is gebaseerd op de roman “Oh” van Philippe Djian. Elle is de eerste speelfilm van Verhoeven sinds zijn in 2006 uitgebrachte Zwartboek.

Michèle wordt in haar eigen huis aangevallen en verkracht door een indringer. Ze weigert echter een slachtofferrol aan te nemen. Michéle is meedogenloos, zowel zakelijk als privé. Bewapend met pepperspray en een hakbijltje gaat ze zelf achter de dader aan. Deze reageert telkens via SMS, waardoor er een spannend kat-en-muisspel ontstaat dat elk moment uit de hand kan lopen.

Michèle had al een complex leven: ze heeft een theatrale moeder met een vriendje, een ex, een slappeling van een zoon met een bazige vriendin, een zakenpartner die getrouwd is met de minnaar van Michèle en een vader die al jaren in de gevangenis zit. Daarnaast runt ze een videogamebedrijf dat bezig is een grof spel te ontwikkelen. Verhoeven laat in de film alle kanten van haar leven zien en Huppert speelt haar gevoel hard, maar ook gevoelig.

Theater Landgraaf

Kerkberg 4,

6374ES  Landgraaf

info@theaterlandgraaf.nl

Wilt u telefonisch reserveren,
neem dan contact met ons op, iedere werkdag tussen 10 en 12 uur.
045-5310929  /  0031455310929 (international)

http://www.theaterlandgraaf.nl/

Foto Website Filmhuis de Spiegel

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie