Na de moeizame overwinning van vorige week in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Passart-VKC, bleef RKHBS ook deze namiddag aan de goede kant van de score tegen runner-up Rood-Groen LVC. Met de 3-0 overwinning stelde RKHBS de 4de plek veilig, waardoor mogelijk nog een plek in de nacompetitie in het vat zit. Hiervoor moet Voerendaal echter wel de 3de periode winnen, zodat de periode titel van kampioen Wijnandia naar de nummer 4 op de ranglijst gaat.

Zonder Mike Zwartjes die ziek moest afhaken (beterschap!) en ook zonder de geblesseerden Thymo Griesenbrock, Soren Versleijen en Tomyen van Lierop begon de ploeg van de Heerlerbaan aan de wedstrijd. Na een paar speldenprikjes van RKHBS via Rens Hahnraths en Mick Mijnes leken de gasten in de 10de minuut op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf links werd goed ingekopt aan de 2de paal, en verdween via doelman Toine Diederen in de korte hoek. Er was echter buitenspel geconstateerd waardoor de treffer werd afgekeurd. De wedstrijd ging hierna op en neer, met kleine kansjes aan beide zijden. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de bal bij Bram Bemelmans. Deze legde terug op linksachter Jeffrey Sloote, die op zijn beurt direct diep speelde op Mick Mijnes.

Mick maakte zich knap vrij tussen twee verdedigers, en verschalkte ook de doelman van Rood-Groen in de lange hoek: 1-0. Hierna drongen de gasten aan, maar kregen geen echte kansen. Het was RKHBS dat de wedstrijd leek te beslissen vlak voor rust. Na een vrije trap van Rens Hahnraths kopte Mick Mijnes buiten bereik van de doelman op de lat. Even later werd Rens Hahnraths zelf vrij voor de goal gezet door een fraai pasje van Brian Amkreutz. Rens schoot echter iets te gehaast over waardoor beide ploegen met een 1-0 stand gingen rusten.

In de tweede helft moest al snel Cyriel Palmen vervangen worden door Jasper Berger. Rood-Groen drong aan, drukte RKHBS terug op eigen helft en leek steeds dichter bij de gelijkmaker te komen. Het grootste gevaar stichtten de gasten via een snoeiharde vrije trap van de snelle linksbuiten met nr 8. RKHBS kon hier weinig tegenoverstellen, en kreeg pas na circa 20 minuten weer grip op de wedstrijd. Bram Bemelmans brak door over links en leek Mick Mijnes een niet te missen kans te bieden.

De bal was echter niet volledig op maat waardoor deze grote kans verloren ging. Een kwartier voor tijd besliste RKHBS de wedstrijd. Jeffrey Sloote kwam in balbezit aan de linkerzijde, en speelde Brian Amkreutz aan. Brian stuurde Bram Bemelmans diep, die de achterlijn haalde en de bal laag en scherp voor het doel trok. De meegekomen Brian Amkreutz kon binnen schieten en deze fraaie aanval bekronen: 2-0. Enkele onvriendelijkheden leidden nog tot een aantal veldverwijzingen, maar de thuisploeg zag de overwinning niet meer in gevaar komen. Een diepe bal op de voor Brian Amkreutz ingevallen Wesley Weijgerse, en een mooi steekballetje van Wesley op Mick Mijnes, zette laatstgenoemde vrij voor de goal. Koel rondde Mick deze kans af en scoorde hiermee zijn tweede goal van de middag: 3-0. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen SV Brunssum.