KVC Oranje maakt zich op voor enerverend seizoenseinde

 

Er staan KVC Oranje spannende weken te wachten. De hoofdmacht heeft de nacompetitie bereikt, het tweede elftal ligt op titelkoers. Ook het derde is nog, samen met Wijnandia 2, maar vooral SV Hulsberg 2, in de race om kampioen te worden, terwijl die ploeg, KVC Oranje 3 dus, ook nog een bekerfinale voor de boeg heeft, in Oeffelt op 3 juni, tegen ZSV 4 uit Deurne. De komende vier weekenden zullen veel duidelijkheid verschaffen. Tussen de bedrijven door is ook nog het jaarlijkse festival van de club, op 1, 2 en 3 juni a.s.

De hoofdmacht van eeuweling KVC Ornaje ontvangt komende zondag Vaesrade, uit het gelijknamige kerkdorp in de gemeente Nuth. Voor Vaesrade, dat wordt getraind door Paul Bisschops staat er in feite niets meer op het spel. De geel-blauwen hebben zich de afgelopen weken verzekerd van klassenbehoud, een prijs halen behoort niet meer tot de mogelijkheden. Vaesrade kan het duel tegen KVC Oranje dus, net als de laatste competitieontmoeting met Zwart Wit’19, ontspannen tegemoet zien.

Voor KVC Oranje zelf (en ook Zwart Wit’19, maar dat hier terzijde) ligt het toch iets anders. Na de ontmoeting tegen Vaesrade en een bezoek aan kampioen Wijnandia een week later, staat de nacompetitie te wachten. De eerste finale is op zondag 3 juni, de tegenstander is nu nog niet bekend. Met de huidige stand in 4A en 4B zou dat SVME uit Eijsden zijn. Daar moet KVC Oranje dan op bezoek. Maar alles kan nog veranderen in de laatste twee speelrondes. Andere tegenstanders kunnen nog uit de spreekwoordelijke bus komen.

Een mooi toetje trouwens, zo’n nacompetitie, maar je moet er wel op voorbereid zijn. Dat laatste ben je niet als je na een behaalde periodetitel de touwtjes te zeer laat vieren. Dan worden de resultaten vanzelf minder en kan je de zaak vervolgens niet meer omdraaien. Daarom zal men tegen Vaesrade, zeker na het verlies bij Kakertse Boys afgelopen zondag (3-1), weer vol aan de bal willen en moeten. Eerder, in Vaesrade, was KVC Oranje de bovenliggende partij. Het werd toen 2-0 voor oranje-wit, maar gemakkelijk ging dat niet. Bovendien zal Vaesrade haar sportieve plicht willen blijven doen.

Een interessante ontmoeting staat ons dan ook te wachten. Voor de getrouwen van KVC Oranje valt dan nog te vermelden dat het tweede elftal kampioen wordt als de resterende drie wedstrijden worden gewonnen. De eerste stap kan zondag (11.30) worden gezet, thuis tegen Bekkerveld.

KVC Oranje en haar tegenstanders heten alle supporters uiteraard van harte welkom.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie