‘Coole’ Charmeur Max Raabe met nieuwe topshow in Eurogress Aachen

 

 

Max Raabe en zijn twaalfkoppige Palast Orchester presenteren op 24 mei om 20.00 in het Eurogress in Aken hun nieuwe show ‘Der perfekte Moment .. wird verpennt’. Een datum om met rood te omcirkelen op de agenda, want concertavonden van wereldster Max Raabe zijn altijd weer een belevenis.

Kan iemand tegelijk cool en charmant zijn? Het antwoord luidt: ja, het kan! Max Raabe vereent goede manieren, humor en lichtvoetige ironie. Bundelt het op subtiele manier in woord, gezang, houding en gebaar. Hij neemt je op onnavolgbare wijze mee in een tijdreis naar jaren twintig stijl en terug. Nostalgie met een twist, zeg maar!

Met zijn bariton kan Max Raabe subliem laveren tussen de kop- en de borststem. “Ik probeer zo zuiver en schoon mogelijk te zingen. Als er komische effecten ontstaan, dan komt dat door mijn volstrekt serieuze voordracht van teksten die soms tamelijk profaan zijn. Dat is dan niet parodistisch, maar misschien wel ironisch”, glimlacht hij

De in rokkostuum gestoken en van pommade glanzende baritonzanger Max Raabe en zijn Palast Orkest uit Berlijn roepen herinneringen op aan danszalen met potpalmen en ruisende robes. Het ensemble is gespecialiseerd in flegmatiek vertolkte foxtrotjes, quicksteps, tangootjes en charmezang uit de Duitse roaring twenties, De muziek bestaat uit covers van bekende popsongs in de stijl van de jaren twintig en dertig zoals Duitse dans- en filmmuziek van de liedjes van de Comedian Harmonists of  Britney Spears ‘Oops!,. I Did It Again’ en van Tom Jones ‘Sex Bomb.’ Maar ook originele zelf geschreven muziek, inclusief filmmuziek en covers. Zelf noemt Raabe zijn muziek ‘Gebrauchsmusik’.

Voor zijn nieuwe album en show Max Raabe ontdekt hoe je goede songs schrijft: je doet niets! Alleen op deze manier kan er ruimte zijn voor het perfecte moment, waarop hij zijn  muze kust. Een prachtige beklijvende video begeleid de titelsong. Op zijn onnavolgbare manier zingt Duitsland’s bekendste smoking-fetisjist Max Raabe ook over liefde, geluk en fietsen over ‘The Perfect Moment’ … Ook waagt de singer/songwriter een blik voorbij de muzikale horizon. Fans van de Bariton-Champ hoeven zich echter geen zorgen te maken. Ondanks delicate of stevige akoestische gitaarklanken en puntige ukelele swabs; Max Raabe klinkt nog steeds als Max Raabe.

Matthias Otto, artiestennaam Max Raabe, werd op 12 december 1962 geboren in Lünen. Hij studeerde van 1988 tot 1995 in Berlijn aan de Universiteit van de Kunsten 1988 tot 1995 voor bariton- operazanger. De liefde en fascinatie voor muziek kreeg hij thuis met de paplepel ingegoten. ”Wij hadden thuis een platenspeler met zo’n naald die je kon draaien op 78 of 33 toeren, en één schellakplaat. Als jongetje vond ik dat fascinerend”, zegt hij. “Het was alsof je met een glas tegen de muur naar de buren luisterde en geluiden hoorde uit een andere wereld. Daardoor begon mijn interesse in de muziek die op die plaat stond. Het was aanvankelijk niet gemakkelijk voor ons om dat geluid te benaderen. Van veel nummers hebben we noot voor noot moeten noteren wat er op de plaat te horen was. Dat spelen we zo droog mogelijk na. Nee, niet als parodie, dat zou banaal zijn. We nemen ons werk buitengewoon serieus. Als het alleen maar een gimmick was, zouden we het nooit zo lang hebben kunnen volhouden.”

Het ensemble Max Raabe en Palast Orchester werd in 1987 als grap opgericht door een groep studenten aan de muziekafdeling van de Hochschule der Künste in Berlijn. Anno heden heeft het ensemble mondiaal 180 concertoptredens per jaar en vult het imponerende concerthallen, als Carnegiehall in Londen. In de VS vullen waren Max Raabe en zijn veelzijdige orkestleden niet alleen concerthallen maar waren ze onder de noemer All About Jazz ook in en serie Tv-shows te bewonderen. De mondiale uitstapjes vormen voor Max Raabe ook altijd weer een belangrijke inspiratiebron. Het vertaalt zich in zijn shows in heerlijke muziek doorspekt met vermakelijke verhalen. Ook de nieuwe show  laat de harten hoger kloppen. Fantastische muziek en dito humor. Bezoekers zullen met een brede smile de zaal verlaten.

Foto (Max Raabe)   Gregor Hohenberg

Eurogress Aachen, Monheimsallee 48, Aachen, Duitsland,

Tickets via www.eurogress-aachen.de of

 

 

 

 

Geef een reactie