Gisteren stond de wedstrijd in de 1e ronde van de nacompetitie op het programma. Er moest thuis aangetreden worden tegen Geldrop. Afgelopen zondag wist Bekkerveld in de slotminuten de volle winst te pakken, waardoor deze wedstrijd in Heerlen werd gespeeld.

Om 20.15u floot leidsman Voncken voor het eerst op zijn fluitje. Onder zomerse omstandigheden startte Bekkerveld prima. Het was op alle fronten beter en feller dan Geldrop. De diepgang van de middenvelders was prima en dit zorgde voor een aantal kansen. In de 8e minuut kwam Dimitri Orbons via de rechterkant op.

Hij liet zich niet van de bal krijgen en kwam vrij voor keeper Derikx van Geldrop, Dimitri rondde beheerst af in de lange hoek en via de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel 1-0 voor Bekkerveld. Een prima start voor de mannen van Cooky Voorn. Hierna bleef Bekkerveld de bovenliggende partij en Geldrop had geen schijn van kans. Na een half uur spelen werd er een prima aanval opgezet aan Bekkerveld zijde.

Thommie Vluggen werd diep gestuurd hij omspeelde de keeper en legde de bal klaar voor Demsey Dowson voor hem was het een koud kunstje de bal in het lege doel te schuiven. Een riante 2-0 voorsprong na een half uur spelen.

Ook nu ging Bekkerveld niet achter overleunen. Thommie Vluggen kreeg nog een riante kans voor de 3-0, hij raakte de bal echter verkeerd, waardoor deze over ging. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft zou de wedstrijd helemaal kantelen. Een voorzet aan de linkerkant van Geldrop werd met de hand geraakt op randje van de zestien meter.

Volgens scheidsrechter Voncken was het in het 16 meter gebied en legde de bal op de stip. De penalty werd goed ingeschoten en doelman Rik Klyn werd naar de verkeerde kant gestuurd. Bekkerveld was nu het spoor helemaal bijster en een minuut later werd een corner van Geldrop niet goed weggewerkt, een scrimmage in de 16 tot gevolg. Geldrop was hier feller en alerter op en zo stond het plots 2-2. Volkomen tegen de verhouding in. Bekkerveld was heer en meester maar Geldrop was volledig terug in de wedstrijd. In de laatste minuten van de eerste helft was Geldrop de betere, het wist echter geen kansen te creëren.
In de rust probeerde trainer Cooky Voorn zijn manschappen op te peppen om het goede spel van de eerste 40 minuten weer op te pakken.

In de tweede helft was het echter maar 1 ploeg die domineerde: Geldrop. Geldrop was beter, feller en met de snelle vleugels werd het Bekkerveld moeilijk gemaakt. Na 55 minuten kwam Geldrop op 2-3. Een vrije trap aan de rechterkant werd ingekopt door een geheel vrijstaand Geldrop speler.

Hierna was het ijs aan Bekkerveld definitief gebroken. Geldrop liep in de tweede helft uit naar een ruime en geflatteerde voorsprong van 2-6. Na 90 minuten floot de leidsman Voncken voor het laatste op zijn fluitje deze avond.

Al met al een terechte overwinning voor Geldrop, hoewel Bekkerveld de eerste 40 minuten prima speelde, beschikte Geldrop over de langste adem. Na de wedstrijd sprak Cooky Voorn zijn manschappen toe. Ondanks deze bittere pil, was hij trots op wat dit seizoen behaald is geworden. Een periodetitel en plaatsing voor de landelijke KNVB beker.

Nu gaan de mannen genieten van de zomervakantie en na de zomer weer met volle moed en wat wijzigingen in de selectie te beginnen aan een nieuw seizoen in de 1e klasse.

Wij bedanken de supporters voor de steun tijdens thuis en uitwedstrijden en hopen jullie ook komend seizoen te mogen begroeten.