Basisschool de Blokkenberg wint duurzaamheidswedstrijd!

Groep 8 van basisschool de Blokkenberg uit Kerkrade is de winnaar geworden van de zesde editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2.0’. Op basis van de resultaten heeft de jury basisschool de Blokkenberg tot winnaar uitgeroepen.

Het was een moeilijke beslissing. De deelnemende scholen hadden veel tijd besteed aan de wedstrijd en de presentaties waren steengoed. De Blokkenberg ontwikkelde De Groene App. Deze app met wetenswaardigheden en tips over duurzaamheid zorgt ook na deze wedstrijd voor het vergroten van het duurzaamheidsbewustzijn van de gebruiker. Dit gaf de doorslag bij de beoordeling. De gemeente Kerkrade zal bekendmaken wanneer De Groene App beschikbaar is.

Uit handen van juryvoorzitter wethouder Jo Schlangen (Onderwijs) heeft de school een cheque van € 200,- ontvangen.

Zelf aan de slag met duurzaamheid. Sinds begin van dit jaar zijn groepen 8 en combinatiegroepen 7/8 van de Kerkraadse basisscholen onder leiding van Continium Discovery Center aan de slag gegaan met duurzaamheid in de eigen omgeving. Gedurende het project maken de leerlingen kennis met de vele aspecten van duurzaamheid, met bestaande duurzame initiatieven in Kerkrade en bedachten ze zelf duurzame oplossingen.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met het thema! De gemeente voert allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, website, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips. Meer informatie op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nlof tijdens kantooruren via telefoonnummer 14 045.  

 Foto en tekst Gemeente kerkrade

Geef een reactie