Verenigde Staten, 2017 / 94 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Greta Gerwig
Met: Saoirse Ronan, Tracy Letts, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lucas Hedges
Ondertitel: Nederlands

 

 

TIJDEN & TICKETS

  • DO. 14 JUNI / 20:00 UUR
  • VR. 15 JUNI / 20:00 UUR
  • ZA. 16 JUNI / 20:00 UUR
    **** De Volkskrant – ‘Wat Gerwigs film onderscheidt in het coming-of-age segment, de bestaande berg drama over de moeizame weg naar volwassenheid, is de wijze waarop Gerwig een tweede rite de passage door Lady Bird mengt: het onthechtingsproces van moeder Marion (Laurie Metcalf), die uitblinkt in het passief agressief attaqueren van haar dochter. De Ierse Ronan is perfect gecast als de soevereine én onzekere Lady Bird.’
    **** NRC ‘Er zijn maar weinig makers die het (coming-of-age) thema weer zo nieuw kunnen maken als debuterend regisseur Greta Gerwig. Wat Lady Bird onderscheidt van vergelijkbare portretten is de liefdevolle, berustende wijsheid.’
    **** Algemeen Dagblad ‘Voortreffelijke vertolkingen van de acteurs. Voor veel meiden zal Lady Bird een herkenbare film zijn. De film roept universele gevoelens op, ook bij ouders met een lege nest syndroom.’ **** VPRO ‘Een heerlijk en eerlijk coming of age-drama. Met fantastische hoofdrollen van Ronan (als Lady Bird) en Metcalf (moeder Marion).

Lady Bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig (Frances Ha), die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt.
Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts) zijn baan is kwijt geraakt.
Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

‘Dat er verrassend weinig films over moeder-dochter relaties zijn, komt volgens mij omdat er verrassend weinig vrouwelijke filmmakers zijn.’
Mede dankzij Gerwig is dat nu aan het veranderen. Met vijf Oscarnominaties werd ze in één klap een belangrijk rolmodel in Hollywood.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Foto Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie