Honéestraat is the place to be voor sporten in de buitenlucht

In navolging van de succesvolle sportparken in Heerlen en Brunssum spraken Kerkraadse jongeren ruim een jaar geleden hun wens uit voor een eigen calisthenicspark dichter bij huis. “Na een intensieve samenwerking met deze jongeren en Jongerenwerk van Impuls is de wens gerealiseerd. Als locatie is samen met de jongeren gekozen voor de Honnéestraat (Holz), naast het voetbalveldje en de openbare speelplek”, aldus wethouder Jo Schlangen (Sport).

Om bewoners en toekomstige sporters alvast kennis te laten maken met deze in populariteit groeiende sportvorm heeft er in 2017 een demonstratie plaatsgevonden op de Markt. Hieraan hebben onder andere diverse groepen basisschoolleerlingen deelgenomen. Vervolgens is de mening van de buurt getoetst. Bewoners uit de aangrenzende flats aan de Honéestraat zijn benaderd en uitgenodigd voor een buurtbijeenkomst. De opinie van de bezoekers was unaniem positief: “Eindelijk iets voor de jeugd!” klonk het diverse malen.

Met financiële steun van de Provincie, heeft het opbouwwerk van team Wijkontwikkeling in nauwe samenwerking met Impuls, BCPL Holz, en HEEMwonen gehoor gegeven aan de wens van de jongeren.

Het park is op 21 juni officieel door wethouder Schlangen geopend. Impuls gaat ter plekke met behulp van vrijwilligers calisthenics lessen en workshops organiseren en ook BCPL Holz heeft toegezegd te gaan sporten op de locatie.

Tekst en foto gemeente Kerkrade

Geef een reactie