Als vanouds weer geslaagde topactiviteit in Heerlerheide Corneliusmarkt

Open Podium en koopzondag grote trekpleisters

Onlangs brachten we op deze site onder de koptekst: Gezellige Corneliusmarkt Heerlerheide is weer in aantocht. In de eerste regel van het artikel gaven we aan dat het nog even duurde dat in Heerlerheide weer gesproken kon worden over “D-day”. Dit omdat de jaarlijks gezellige Corneliusmarkt, annex Open Podium en koopzondag zou plaats vinden en wel op zondag 8 juli.

Omdat het lijkt dat tegenwoordig de tijd snel gaat kwam genoemde “D-day”, zonder dat er eigenlijk bij stil gestaan wordt, inderdaad dus snel. Het allerbelangrijkste was uiteraard, zeker bij de hardwerkende organisatie (lees winkelcentrum Heerlerheide en Stichting Wijkbeheer Carisven) dat ook deze “D-Day” 2018 een succes zou worden. Hun gedachtegang hierover werd dan ook in alle toonaarden beloont. Maar alle ingrediënten hiertoe waren dan ook, vanaf de aanvang tot het einde, overduidelijk aanwezig. Stralend warm weer met af en toe een verkoelend briesje als een wolk voor even de zon naar de achtergrond drukte.

Het warme weer belette velen (schattingen van enkele duizenden bezoekers lopen uiteen) Heerlerheide en regio niet om naar de Corneliusmarkt/Open Podium en koopzondag te komen. Integendeel zelfs, want het was zowel, middels flaneren langs de in diverse straten opgestelde rond 200 marktkramen of de gezelligheid op het Corneliusplein reden te over om te genieten.

Dat vond dan ook in alle teugen plaats. De marktkramen boden dan ook een diversiteit aan koopwaar tegen leuke gangbare marktprijzen. Het was dan ook een lust voor het oog de bezoekers langs de kramen te zien flaneren, kijken en uiteraard ook kopen. Natuurlijk werd op diverse plaatsen voorzien in culinaire geneugten en waren de terrasjes op het Corneliusplein, Lokerstraat/Geitstraat vrijwel helemaal bezet, zeker om bij deze warme weersomstandigheden de dorst te laven.

  Overigens had de organisatie ook zorg gedragen voor een drankgelegenheid op het plein en zorgde banken en statafels voor de nodige comfort verpozing. Zeker van belang om het muzikale entertainmentgebeuren van nabij te kunnen volgen, nee sterker nog genieten. Dan daar was, o.l.v. “moelemeeker” en gastheer Sander Bossink, dan ook alle reden toe. Leuke optredens en als hoofdact deed het optreden van de geweldige band “Tiroler Ohne Berge” alle recht hiertoe. Zij brachten “stimmung” van de bovenste plank en brachten het Corneliusplein in vervoering, zodat men eigenlijk waande daadwerkelijk in Tirol te zijn. Maar de organisatie had uiteraard ook terecht zorg gedragen dat de kinderen ook aan hun trekken kwamen. Voor hen waren enkele leuke attributen opgesteld. Kortom, Heerlerheide e.o. beleefde weer een top amusement dag, zoals dat alleen op Ghen Heij al jaren traditie is.

 

 

 

Fotoreportage ParkstadActueel’s: © Callie Steijaert

Geef een reactie