Op de hoek van de Haanraderweg en Meuserstraat in Haanrade komt een nieuw beeld. Door de Vrije Akademie ZOM (VAZOM) is een beeld, een bandoneonspeler, ontworpen. Op zondag 1 juli jl. werkte wethouder Jo Schlangen samen met jeugdleden van harmonie St. Gregorius uit Haanrade en kunstenaars Maria Stams en Carry Bakker van de VAZOM aan elementen die in het beeld voor Haanrade terug moeten komen. Eerder werkten ook kinderen van basisschool de Blokkenberg aan onderdelen van het beeld.

Meewerken. Het beeld wordt namelijk opgebouwd uit verschillende kleurrijke delen  en toont een vrolijke muzikant die een soort accordeon vast houdt. De verschillende elementen die in het beeld terug moeten komen verwijzen naar de wijk Haanrade.

De bewoners uit de wijk mogen ook samen met de kunstenaressen meewerken aan het boetseren van de onderdelen van het beeld. Heeft u interesse om mee te werken dan kunt u zich telefonisch melden bij de VAZOM via 045-737 03 02. Dit kan tot uiterlijk 22 juli aanstaande.

Foto Gemeente Kerkrade

 

Geef een reactie