IRONMAN introduceert André Willems Award

 

De Maastrichtse organisatie van IRONMAN reikt vanaf de aanstaande editie van het topsportevenement de André Willems Award uit. De prijs is een hommage aan de onlangs overleden wethouder van Maastricht.

 

De André Willems Award wordt toegekend aan een deelnemer die, of een team dat, iets bijzonders koppelt aan de toch al buitengewone prestatie die IRONMAN heet. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld het meedoen voor een goed doel, een bijzondere voorbereiding op IRONMAN of een bijzonder levensverhaal van een deelnemer. De organisatie van IRONMAN kiest, in overleg met de gemeente Maastricht, de winnaar.

 

“Het menselijke aspect in dit verhaal past in onze ogen perfect bij André Willems”, zegt Emiel Frambach van Extra Leisure dat de Maastrichtse organisatie van de wereldvermaarde triatlon op zich neemt. “Door deze award naar hem te vernoemen, doen we recht aan de rol die wethouder Willems had bij het binnenhalen van de IRONMAN en het verder uitbouwen van het evenement.” Maastrichts wethouder Bert Jongen (Sport), prijst het initiatief van IRONMAN. “Het is een mooie hommage aan André. Een prijs bovendien die sporters in het zonnetje zetten die iets extra’s doen naast het volbrengen van IRONMAN, wat al een ongekende prestatie op zich is.”

 

De André Willems Award wordt uitgereikt op maandag 6 augustus om 12.00 uur tijdens de awardcermonies. Wethouder André Willems overleed op 1 mei 2018 na een ziekbed. Hij werd 59 jaar.

Geef een reactie