Festival across the borders start komend weekend met twee bijzondere voorstellingen 

 

 

 

In bijzonder ambiance van Depot Talstraße, een door de stad Aken tot sociaal cultureel trefpunt omgebouwde voormalige tramstalling, geeft het Armeense ‘Nagash Esemble’ vrijdagavond de start van het bekende Euregionale festival Across the Borders.

Nagash heeft de Armeense klanken voor de 21ste eeuw opnieuw uitgevonden. Componist John Hodian wekt daarbij middeleeuwse Armeense gedichten en bezweringen tot nieuw leven. De Amerikaanse Armeniër heeft daartoe volkse Armeense muziek, met nieuwe classic en intense Jazzenergie samengebundeld. Het resulteert in bijzondere muziek die zowel vreemd als vertrouwd klinkt. Aards en tegelijk niet van deze wereld. De muziekstukken zijn diept in de Armeense roots verankerd en overstijgen deze tegelijkertijd.

 

 

Zaterdag 28 juli os er een verdere bijzondere voorstelling in het Depot op stapel. De groep ‘NEN, die in 2009 in de kerk St. Paul in Aachen groot succes had, met ‘Xala The Five Elements’, waagt zich met buitenproportionele klankinstrumenten aan ‘Xala III’, Spectaculair en verrassend. Depot Talstraße, Talstraße 2, 52068 Aachen.

 

Meer info en tickets via: www.acrosstheborders.de

 

 

Foto ©Gian Losinger

Geef een reactie