Gezond met wilde planten, kruiden en fruit bij de Bibliotheek Kerkrade

 

 

 

 

1 augustus 2018, van 14:30 tot 15:30 |

HuB. Bibliotheek Kerkrade, Martin Buberplein 15

Kosten: Leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,00

 

 

 

 

 

Workshop

In deze workshop leer je hoe je verse gezonde smoothies kunt maken. De herborist neemt een blender mee, waarin yoghurt, kruiden en fruit in gemengd worden.

Reserveer tijdig een plekje ( 045 – 763 05 20 of info@bibliotheekkerkrade.nl) i.v.m. het beperkt aantal plaatsen en haal je toegangskaartje op bij de balie van HuB. Bibliotheek Kerkrade
Toegang: niet-leden 3 euro per workshop en leden bibliotheek 2,50 euro.

Over de workshopleiders:

Nicole is afgestudeerd meester herborist. Op dit moment rondt zij haar opleiding tot fytotherapeut af. Zij heeft altijd al een voorliefde voor de natuur. Haar specialiteit en afstudeerrichting is creatieve kruidenbereidingen. Haar inspiratiebron is haar zoontje van 5 jaar oud die net zoals mama graag in de natuur te vinden is. Nicole geeft regelmatig workshops voor verschillende leeftijden. Van badbruisballen met cadeautjes erin, tot een gevorderde cursus crèmes en bodylotion maken.

Cooky ofwel Marianne is imker en afgestudeerd herborist. Via haar praktijk Cooky’s Honey & Herbs, geeft zij kruidenadvies en maakt zij kruidenbereidingen waarin zij ook inproducten (van bijen) gebruikt. Hiermee helpt zij mensen preventief aan hun gezondheid te werken of verlichting te bieden bij bepaalde gezondheidskwalen. Zij wil mensen inspireren gezonder te leven met behulp van kruiden en te enthousiasmeren meer respect op te brengen voor de natuur. Essentieel daarin is het belang van bijen en andere insecten, omdat zij nodig zijn voor de bestuiving van gewassen.

Foto en tekst bibliotheek Kerkrade

Geef een reactie