Monschau Festival is culturele smeltkroes     

 

Van vrijdag 17 augustus ten en met zondag 26 augustus vindt op de Open Air-Bühne, van de hoog gelegen burcht in Monschau weer het in de Euregionaal bekende Monschau Festival plaats. De organisatoren Helmut Lanio en Dorit Schlieper hebben vorig jaar gebroken met het Monschau Klassik verleden, met grote opera en operette producties. Bij de editie 2018 staat er met Rigolette nog  slecht één grote opera op het programma. Een voor een brede doelgroep aantrekkelijk festivalprogramma is de nieuwe koers. Grote namen ontbreken echter onverminderd niet. Zo verricht muzieklegende Jethro Thull het openingsconcert en doet ook de charismatische wereldster Nana Mouskouri Monschau aan.

Dat artiesten van internationale naam en faam te zien en t beluisteren zijn op een verhoudingsgewijs klein festival in de Eifel zegt alles over de naam die Monschau de afgelopen jaren in de internationale showbizz heeft opgebouwd. “Voor die reputatie hebben we keihard gewerkt”, glimlach ‘macher’ Helmuth Lanio. “Het werpt in toenemende mate haar vruchten af en vertaalt zich in soms fantastische headliners.”  voor augustus.”

 

De humor zal zoals gebruikelijk ook niet ontbreken op de feeriek gelegen burcht in  Monschau. Met o.a. Helge Schneider en de Höhner is een gulle lach gegarandeerd. Het weerzien met Kölsche Tön was na het buitengewoon geslaagde optreden in 2017 geprogrammeerd.  De ook in Parkstad razend populaire Keulse rockband maakt onder de noemer Höhner meets Classic 2018 opnieuw een geslaagde een-twee met de Jungen Sinfonie Köln, onder leiding van Ulrich Gögel en de even fantastische als humoristische co-dirigent Sebastian Hässy.

 

Jethro Tull 50th Anniversary by Ian Anderson


Vrijdag, 17. Augustus, 20.30

 

 

 

 

Rigoletto & More


Zaterdag 18. Augustus, 20.30

 

 

 

 

 

 

Helge Schneider – „ene mene mopel!“

 

Zondag 19. Augustus, 20.30

 

 

 

 

Konstantin Wecker Trio


Maandag 20 augustus, 20.30

 

 

 

 

 

Märchenmusical Zwerg Nase

 

 

Dinsdag 21 augustus, 14.00

 

 

 

Gregor Meyles Sommerreise 2018

Donderdag 24 augustus, 20.30

 

 

 

 

 

Nana Mouskouri – Forever Young 2018


 

 

Vrijdag 24 augustus, 20.30

 

 

 

 

 

Höhner meets Classic 2018

 

Vrijdag 25 augustus, 20.30

 

 

 

Nils Landgren – All Stars

 

 

Zaterdag 26 augustus, 20.30

 

 

 

 

 


 

 

 

Voor meer informatie zie www.monschau-festival.de  Je vindt er ook nuttige informatie over parkeren, hotel of pensioen overnachtingen en de bijzondere VIP-tickets.

 

 

 

Via Monschau Touristik 0049- 024 7280 48 28 of 0049- 024 72 80 480 kun je ook kaarten in voorverkoop verkrijgen. Eventuele restkaarten zijn gedurende het festival vanaf anderhalf uur voor de voorstelling dagelijks aan de avondkassa verkrijgbaar.

 

 

 

Geef een reactie