Opnieuw Europese erkenning voor festival Cultura Nova in Heerlen.

Cultura Nova is van de negen Europese festivals die door de Europese Commissie zijn bekroond met een Europese subsidie voor grote projecten in het kader van Creative Europe. Vorig jaar ontving festival Cultura Nova al het Europese EFFE label hét label van Europese festivals.

‘Centriphery’ is de titel van een samenwerkingsproject waarin Cultura Nova de krachten heeft gebundeld met acht andere internationale festivals. Dat Centriphery nu door de Europese Comissie is beloond met een subsidie onderschrijft de juistheid van die stap. Van de in totaal 530 aanvragen uit heel Europa zijn er maar zeventien grootschalige projecten gehonoreerd. De organisatoren van Cultura Nova zijn dan ook trots en heel blij met de toekenning voor ‘Centriphery’, waar het Heerlense festival deel van uitmaakt. “Het is een samenwerkingsproject van negen festivals uit Europa die zich allemaal in het ‘Randland’ van hun land manifesteren”, duidt Fiedel van der Hijden. “Inhoudelijk bleken de partners veel overeenkomsten te hebben, met name op het vlak van participatie en inclusie. Ze verhouden zich goed tot hun directe omgeving en zijn tevens niet bang voor vernieuwing en experiment en het tonen van internationale ontwikkelingen. Bij het project ‘Centriphery’ gaat het om verdieping van community projecten, de verbinding van professionele artiesten met regionale bewoners en internationale uitwisseling van artistieke en sociale kennis en ervaring.”

Foto Martin Jehnichen

Festival Cultura Nova: Vrijdag 24 Augustus t/m Zondag 2 September

Geef een reactie