Roda JC heeft haar eerste competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 gewonnen van Jong Ajax. Mario Engels was tot twee keer toe trefzeker.
Hoofdtrainer Robert Molenaar had een basisplaats ingeruimd voor nieuwkomers Jensen en Simakala. De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen creëerde kansen maar echt gevaarlijk werden deze niet. Na 20 minuten spelen zette Mario Engels de thuisploeg op voorsprong. Na een prima assist van Simakala bleef Engels rustig en schoof de bal beheerst langs doelman Kotarski. Enkele minuten later kreeg Milts dé mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Zijn inzet belandde op de voet van de Amsterdamse doelman en ging achter.

Na de pauze nam Jong Ajax het initiatief. Dit resulteerde na 69 minuten spelen in een doelpunt. Jurgen Ekkelenkamp bracht de hoofdstedelingen op gelijke hoogte. Exact een minuut later zette Mario Engels de thuisploeg wederom op voorsprong. Hij schoot de bal hard tegen de touwen. Vlak voor het eindsignaal bracht keeper Muyters nog redding op een kopbal van dichtbij. Eindstand: 2-1.

Bekijk hier de interviews en de samenvatting.

Volgende week vrijdag (24 augustus) speelt Roda JC haar eerste uitduel in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20.00 uur wordt er in het Yanmar Stadion afgetrapt tegen Almere City. Uitkaarten zijn te koop via www.rodajc.nl/tickets.

Foto Wendy Peters

Geef een reactie