DE STEM VAN EEN GENERATIE IN THEATER LANDGRAAF

 

 

 

 

 

Zaterdag 25 augustus staat in Theater Landgraaf de licht klassieke voorstelling ‘De stem van een generatie, Pé Hawinkels’ (1942-1977)op het programma. Deze voorstelling is een samenwerking tussen Culture Nova, Stichting Limburgse Componisten en Theater Landgraaf. Het is een muzikale vertelling over de jong gestorven Limburgse dichter en vertaler Pé Hawinkels uit Hoensbroek; een icoon van zijn generatie! Zijn vertalingen van Euripides en Shakespeare werden gespeeld door de belangrijke Nederlandse toneelgezelschappen. Alom geprezen is zijn verwoording van Thomas Mann’s Toverberg, Nietsche’s omstreden teksten, nieuwe woorden voor het Bijbelboek Job. Maar ook songteksten voor de rocker Herman Brood.

Met medewerking van o.a. sopraan Fenna Ograjensek, jazz multitalent Joep van Leeuwen, dwarsfluittopper Helen Hendriks, saxofonist Ton Verhiel en Paulien en Arno Dieteren, stuwende krachten van Ensemble Contraint.

De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt € 6,50. Reserveren: www.theaterlandgraaf.nl / tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10 tot 12 uur).

Geef een reactie