In de maanden juni tot en met september worden in de gemeente Kerkrade op veel plaatsen hagen geknipt. De meeste hagen worden de eerste keer in juni geknipt en de tweede maal wordt dit werk vanaf eind augustus uitgevoerd.

Grote of lange hagen worden machinaal geknipt met een machine aangebouwd op een tractor. Kleinere hagen worden door medewerkers van de gemeente Kerkrade handmatig geknipt met behulp van motorheggenscharen.

Omdat medewerkers en machines op de rijweg moeten werken, kan het knippen van hagen en opruimen van het knipsel voor medeweggebruikers overlast veroorzaken. Met name op de wegversmallingen, bij wegsluizen, maar ook op andere plaatsen waar hagen langs de rijweg staan kan dit voor overlast voor het verkeer zorgen.

Gemeentemedewerkers die aan het werk zijn, dragen altijd oranje signaalvesten. De tractoren  zijn voorzien van waarschuwingsborden. De werkplek zelf is afgezet met rood-witte pionnen en borden Werk in uitvoering. Op deze manier willen we medeweggebruikers attent maken op werk op of langs de weg.

Het hagen knippen is een van de werkzaamheden waarmee we de openbare ruimte van onze gemeente zo goed en mooi mogelijk willen houden. Als u als medebewoner van Kerkrade zo’n activiteit ziet, stellen wij het op prijs als we gezamenlijk rekening met elkaar houden, zodat onze mensen dit werk goed en veilig kunnen uitvoeren en we samen kunnen genieten van een mooi en veilig Kerkrade.

Ontstaan er plaatselijk toch verkeersonveilige situaties, verzoeken wij u dit te melden bij het Klant Contact Centrum van gemeente Kerkrade, bereikbaar via het algemene nummer 14 045.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie