Wereldtoppers aan de start bij NetAachen-Domspringen op Aachener Katschhof 

 

 

Woensdag 5 september vindt de 14de editie van het Net-Aachen-Domspringen op de Aachener Katschhof, tussen Dom en Raadhuis plaats. Het internationale topevent lokt vanwege de unieke ambiance met 5000 dolenthousiaste toeschouwers en het prima prijzengeld altijd weer opnieuw de mondiale top van de polsstokhoogspringers naar hartje Aken. Zo maakt Sam Kendricks, regerend Amerikaans-  en wereldkampioen opnieuw zijn opwachting. De hoofdwedstrijd start om 18.30.

Van de partij in Aken ook de nieuwe Poolse recordhouder  Piotr Lisek (5,94 meter in de vrije lucht 6.00 meter in de hal) vierde tijdens het EK in Berlijn en zijn landgenoot Pawel Wojciechowski, vijfde op het EK  en wereldkampioen in 2011. Ook aan de start de Franse topper Stanley Joseph en de Belgische coming man Ben Broeders, drievoudig Belgisch kampioen en Europees kampioen onder de 23 jaar.

NetAachen

Het event in de keizerstad is voor toppers ook een favoriete plek voor een slotakkoord. Voormalige wereldkampioen Ren Blom uit Sittard en de Duitse recordhouder Björn Otto, die ook in Aken nog steeds recordhouder is en de Amerikaanse topper Jeff Hartwig beeindigden in Aken hun loopbaan.  Woensdag zal de Duitse kampioen van 2017, Tobias Scherbarth (TSV Bayer 04 Leverkusen), in Aken zijn allerlaatste sprong maken.

Foto: Sam Kendricks van Andreas Steindl

Geef een reactie