Hoofdmenu

VIA BELGICA GIDS: MAAK KENNIS MET ONS ROMEINS VERLEDEN

 

 

Via Belgica laat je kennismaken met een Zuid-Limburg dat je nog niet kent. Trek je wandelschoenen aan om in de voetsporen van de Romeinen te treden. Onderweg geniet je van indrukwekkende vergezichten over het landschap zoals de Romeinen het voor ons achterlieten.

 

 

Download de app met wandelroutes. Laat Romeinse villa’s vanuit een kale akker opdoemen op je telefoon en luister naar de verhalen die het verleden tot leven wekken.

Ontdek het uitgebreide Romeinse erfgoed van Zuid-Limburg. Dat kan via de app maar ook met een prachtig boek dat onlangs is verschenen: de Via Belgica gids. Een 188 pagina’s dikke bundel met recepten, wandelroutes, beeldreportages, essays en andersoortige inspiratie over Romeins Zuid-Limburg.

 

Ook de Romeinse bedrijvigheid in Bocholtz komt uitgebreid in het boek aan de orde. Want in Bocholtz is het Romeinse verleden nog springlevend. De bakker bakt Romeins brood, in d’r Aowe Kino kun je een virtuele wandeling maken door Romeinse Villa Vlengendaal, in hoeve Gillishof beleef je een Romeinse bruiloft en de voormalige bibliotheek herbergt de meest unieke Romeinse vondsten uit Bocholtz en Simpelveld.

 

Het boek is te koop (12 euro) bij de Limburg Winkels van VVV Zuid-Limburg en aan de balie in het gemeentehuis.

Tekst en Foto Gemeente Simpelveld

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »