Wedstrijdverslag honkbal ARX ICT Parkstad Lions

 

Uw razende reporter is terug. Nadat vorige week de pupillencompetitie van start is gegaan tegen een nieuw Condors team, stonden deze week de altijd lastige Tigers uit Zonhoven op het programma. De wedstrijd tegen de Condors werd overigens overtuigend gewonnen met 17-7 maar hierbij dient wel gezegd dat de Condors goed tegenstand boden zeker als je weet dat dit team bestaat uit een groot deel aanstormende pupillen die nu nog beeball spelen. In ieder geval knap gedaan Condors! Wout Frusch bedankt voor het scheidswerk. Lions waren nog wat roestig van de zomervakantie en de twee hierop volgende trainingen waren dan ook niet misselijk.

De Tigers traden zaterdag aan met slechts 6 spelers ivm de zomervakantie in België waardoor hun outfield helaas onbezet was. De 6 spelers waren echter wel de harde kern van vaste spelers waardoor dit toch niet onderschat mocht worden.

Voor een uitverkocht Parkstad stadion na het voorprogramma, een wedstrijd van de aspiranten, die overigens wonnen van de nummer 2 in hun competitie PSV, konden de pupillen aan de slag.

Het werd meteen duidelijk dat de extra trainingen de laatste weken vruchten afwierpen want de Tigers werden op 0-1 gehouden na de eerste inning en de Lions sloegen meteen terug door er 2 te scoren. Ook de 2e inning ging redelijk gelijk op waarna de stand 5-3 was voor Lions.

De Tigers lieten echter zien dat ze niet voor niets naar Parkstad waren gekomen want hoewel ze zelf slechts eenmaal scoorden, hielden ze de Lions knap op 0 punten waardoor het 5-4 werd. Spannend! In de laatste inning trokken de Tigers alles uit de kast waardoor het 7-5 werd. De energie was bij de Lions hierdoor gedaald maar vader van nieuweling Kian, die samen waren komen kijken, gaf opdracht tot een ‘rally-cap’. In de dug-out gingen alle caps, helmen etc achterstevoren of ondersteboven op het hoofd. Dit veroorzaakte enige hilariteit en lachsalvo’s maar de spanning was gebroken. De Lions scoorden maar liefst 5 punten en brachten de eindstand op 10-7. Hoe dan ook, de terugwedstrijd tegen Sunville zal zeker niet te onderschatten zijn, als deze voltallig zijn. Sunville mocht echter met opgeheven hoofd huiswaarts keren!

De pupillen delen nu de koppositie samen met Maastricht en deze kraker volgt volgende week.

Nog enkele vermeldenswaardige feiten: Referee Luc Moulen bedankt voor het uitstekend leiden van de wedstrijd. Dan ook nog: 2 Homeruns, 1 3-honkslag, 1 2-honksalg, 7 honkslagen en 3 slidings waarvan 2 ‘safe’ waren. Daarnaast 2 vangballen, sterk gepitched en gecatched evenals mooie acties op binnen- en buitenveld. Het talrijke publiek kreeg zeker waar voor zijn geld dus ga zo door!

Tekst en Foto Razende reporter  ARX ICT Parkstad Lions

 

Geef een reactie