De vrouwen van Schaesberg zijn het bekertoernooi prima van start gegaan. Thuis werd er met 6-0 gewonnen van Mierlo Hout.

De vrouwen begonnen goed aan dit nieuwe bekeravontuur. Al waren de eerste minuten van de wedstrijd voor de gasten uit Brabant. De blauw witten probeerde de bal snel te veroveren op de Schaesbergse helft en dat leverde enkele momenten van waakzaamheid op. En ook enkele hoekschoppen.

Na deze eerste minuten nam de thuisploeg het heft in handen en begon men steeds beter te spelen. Prima aanvallen en goed spel waren het gevolg.  Doordat de laatste pass niet altijd even goed was ontstonden er ondanks het overwicht niet heel veel grote kansen. In de 19e min viel dan toch de 1-0. Jess gaf voor vanaf rechts maar de keepster liet de bal los. Wendy was er razend snel bij om deze los gelaten bal binnen te tikken.

Na rust was de wedstrijd 10 seconden oud toen Kim Peeters Vera de diepte instuurde en alleen voor de keepster maakte zij geen fout: 2-0. Mierlo Hout zakte er nu mede door blessures en ook qua conditie helemaal doorheen.Een prima aanval over links en een dito voorzet werd door de mee opgekomen Charisse bij de tweede paal binnen gelopen: 3-0.Vervolgens waren het nog een keer Vera en nog 2x Kim die de uitslag op 6-0 bepaalden.

Een prettige wedstrijd om mee te starten. Schaesberg hoefde niet tot het uiterste te gaan en kon zo rustig verder werken aan verbeteren van ploeg en speelsters. Zondag wacht een pittige opgave in Sittard. Uit bij OVCS.