Op een zonnig Sportpark Terworm stond in de eerste poulewedstrijd van de bekercompetitie het duel tussen de buren Weltania en Eikenderveld op het programma. In tegenstelling tot de thuisclub, was voor de gasten was de voorbereiding op het komende seizoen tot nog toe voorspoedig verlopen. En dat zelfvertrouwen was op het veld ook zichtbaar.

Weltania startte voortvarend en wist na 5 minuten al de gastendefensie te verslaan. Een voorzet van Frank Teerling bereikte Ron Okonski en die tikte beheerst binnen: 1 – 0. Daarna echter stokte de opbouw bij  de gastheren en kon Eikenderveld terug komen in de wedstrijd. In de 17 minuut torende Ayoub Tamoukh hoog boven de defensie uit en kopte de gelijkmaker binnen. Twee minuten later zorgde Taoufik Schadli met een mooie actie voor de 1 – 2. Weltania richtte zich op en binnen het half uur bracht Sander Theunissen met twee treffers de thuisclub weer aan de leiding. De voorhoede van de gasten bleef levensgevaarlijk en vlak voor de rust werd het binnen één minuut 3 – 3 en 3 – 4 door doelpunten van Emil Miljkovic en Taoufik Schadli.

Wie na de rust dacht dat het doelpuntenfestijn een voortzetting zou krijgen kwam bedrogen uit. Eikenderveld schermde de Weltania-voorhoede vakkundig af en zette op het middenveld veel druk op de speler in balbezit. Gastendoelman Dennis Habets werd dan ook nauwelijks op de proef gesteld. Dat gold niet voor Lars Meens in het Weltania doel want bij de vlijmscherpe aanvallen van de gasten moest hij handelend optreden. In het laatste kwartier kreeg Weltania wel meer overwicht, maar juist toen sloeg Eikenderveld in de counter toe en Taoufik Schadli en Zakaria Tamoukh bepaalden de eindstand op 3 – 6